Συστατικά
Παντεσπάνι
1 ποτήρι αλεύρι
3-4 κουταλιές κακάο
3 αυγά
1½ ποτήρι άχνη ζάχαρη
1 ποτήρι γιαούρτι
1½ ποτήρι σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Κρέμα
400 ml κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι σκόνη σαντιγύ
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Δείτε ακόμα: Kinder γαλακτοφέτες η συνταγή!
Οδηγίες0 από 6 βήματα ολοκληρώθηκαν
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι που να πάρουν όγκο και υφή σαντιγύς.
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά μαζί με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι που να ομογενοποιηθούν.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε με μία σπάτουλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει απλώνουμε πάνω του την κρέμα και την σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι που για μεγαλύτερη ευκολία στην μεταφορά το έχουμε κόψει στην μέση.
Οι γαλακτοφέτες σερβίρονται κρύες από το ψυγείο ή την κατάψυξη. Αν θέλουμε μπορούμε να τις διακοσμήσουμε με λευκή σοκολάτα.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια