Υλικά Για το παντεσπάνι
200 γραμμάρια.ζάχαρη
8 αυγά
100 γραμμάρια.αλεύρι
2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιας 10 λεπτά Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι με το μπέικιν ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να μην βγει ο αέρας και το τοποθετούμε σε λαδωμένοι φόρμα και το ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς!! Το αφήνουμε 3 ώρες να κρυώσει!
Κρέμα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
3 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια.ζάχαρη
350 ml γάλα
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη,το αλεύρι,το κορν φλάουρ βανίλια κρόκους για 2 λεπτά! Μόλις ζεσταθεί το γάλα παίρνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού και το ρίχνουμε στο μείγμα που χτυησαμε στο μίξερ ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα.μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Κρέμα σοκολάτας
Είναι η ίδια διαδικασία βανίλιας με την διάφορα βάζουμε στο τέλος μια κουβερτούρα!
Σιρόπι
150 γραμμάρια.ζάχαρη
130 ml νερό
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ολόισια κομμάτια. Ραντίζουμε το πρώτο με σιρόπι τοποθετούμε κρέμα σοκολάτα βάζουμε το δεύτερο σιροπιάζομαι ξανά και τοποθετούμε την κρέμα.βανίλια τελειώνουμε με το τρίτο πάτο και έχουμε χτυπημένης σαντιγί στο ψυγείο την οποίο έχουμε κρατήσει λίγη κρέμα βανίλια και την τοποθετούμε μέσα δηλαδή 2 κουταλιές σούπας ! Στρώνουμε όλη την κρέμα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο! Καλή επιτυχία !!!
Tzeni Tsanaktsidou/”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές