Αυτή η λαχταριστή, βουτυράτη μπουγάτσα με κεφαλοτύρι και φέτα μέσα σε μπεσαμέλ, που είναι τυλιγμένη σε τραγανά φύλλα κρούστας πασπαλισμένα με μπόλικο σουσάμι θα σας πάρει το μυαλό. Μπορείτε να την απολαύσετε σαν κολατσιό στην δουλειά, σαν ορεκτικό στο τραπέζι ακόμα και σαν κυρίως γεύμα μαζί με σαλάτα. Είναι τόσο νόστιμη και αφράτη που αν την φτιάξετε θα ξετρελαθούν όλοι, δεν θα μείνει ούτε ένα ψιχουλάκι.
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
- βουτυρο 150 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό
- αυγα 1 κρόκο
- σουσαμι
Υλικά
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλευρι 3 κουταλιές γεμάτες
- γάλα 3 κούπες τον 220ml χλιαρό
- αυγα 3
- κεφαλοτύρι μία κούπα
- μοσχοκάρυδο 1 τέταρτο από το κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1 τέταρτο από το κουταλάκι του γλυκού
- φέτα 300 γραμμάρια
Για την μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Αρχικά έφτιαξα μία μπεσαμέλ. Έβαλα τρεις κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μόλις άρχισε να λιώνει το βούτυρο πρόσθεσα τρεις κουταλιές γεμάτες αλεύρι με το σύρμα ανακάτευα συνεχώς. Μόλις πήρε χρώμα το αλεύρι πρόσθεσα σιγά σιγά τρεις κούπες τον 220ml χλιαρό γάλα όταν έπηξε έριξα 3 αυγά ανακατεύοντας έντονα τέλος έβαλα μία κούπα κεφαλοτύρι ένα τέταρτο από το κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ένα τέταρτο από το κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Το άφησα να κρυώσει και έβαλα 300 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη. Το κάθε τεμάχιο αποτελείται από τρία φύλλα κρούστας με βούτυρο λιωμένο βάζω γέμιση κρέμα τυλίγω τυλίγω το πρώτο φύλλο σαν φάκελο και συνεχίζω με τα δύο υπόλοιπα από πάνω. Στο τέλος τα άλειψα με κρόκο αυγού έριξα και μπόλικο σουσάμι και έψησα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη