Συνταγή για καλοκαιρινή μελιτζανόπιτα με φέτα και κεφαλοτύρι, χωρίς φύλλο για εκείνες που είναι αρχάριες στις πίτες και στο άνοιγμα φύλλου ή τις πολυάσχολες και εργαζόμενες μαμάδες. Για το κολατσιό μικρών και μεγάλων ή και για να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό μας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- μελιτζάνα 2 (400 γραμμάρια)
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- νερό 1 μπολ μεγάλο
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 270 γραμμάρια (1 κούπα και 1/4)
- νερό 250 ml (1 κούπα)
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια (1 κεσεδάκι)
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας (30 ml)
- αυγα 1 μέτριο
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Για τον χυλό
- κεφαλοτύρι 1-2 χούφτες τριμμένο
- φέτα 200 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο
Τώρα που είναι η εποχή της μελιτζάνας, είναι και η κατάλληλη περίοδος να δουλέψουμε αυτήν. Πρώτον γιατί τα λαχανικά πρέπει να είναι πάντα εποχής για να είναι πιο νόστιμα και πιο υγιεινά και δεύτερον, γιατί με τον καύσωνα δεν μπορούμε τις πολλές σάλτσες. Μελιτζανόπιτα λοιπόν χωρίς φύλλο με φέτα και κεφαλοτύρι για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μελιτζανόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο:
INGREDIENTS
2 eggplants (400 g)
1 tbsp salt
1 tsp baking soda
Water
—–
270 g plain flour (1 cup and 1/4)
250 ml water (1 cup)
200 g strained yogurt (1 cup)
3 tbsp olive oil (30 g)
1 medium egg
1 tsp salt
pepper
2 tbsp baking powder
—–
1 red pepper
1 medium onion
3 tbsp olive oil
Hard cheese, Kefalotyri
200 g of Greek feta cheese
——
Olive oil
Bread crumbs
——
32 cm.
GERMAN
ZUTATEN
2 Auberginen (400 g)
1 EL Salz
1 TL Backpulver
Wasser
—–
270 g Mehl (1 Tasse und 1/4)
250 ml Wasser (1 Tasse)
200 g passierter Joghurt (1 Tasse)
3 EL Olivenöl (30 g)
1 mittelgroßes Ei
1 TL Salz
Pfeffer
2 EL Backpulver
—–
1 rote Paprika
1 mittelgroße Zwiebel
3 EL Olivenöl
Hartkäse, Kefalotyri
200 g griechischer Feta-Käse
——
Olivenöl
Semmelbrösel
——
32 cm.
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
40-45 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
8 Μερίδες
Εκτέλεση για την αφράτη μελιτζανόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο
Κόβουμε σε κυβάκια τις μελιτζάνες και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με νερό, αλάτι, μαγειρική σόδα και τις καλύπτουμε με ένα πιάτο αφήνοντας τες να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Μελιτζανόπιτα με ζύμη γιαουρτιού
Σε ένα πυρέξ 32 εκατοστών αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από τον χυλό να καλύψει όλο τον πάτο, προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα και καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο χυλό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια. Η πιο νόστιμη και εύκολη μελιτζανόπιτα που θα έχετε φτιάξει!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr