Αφράτη παραδοσιακή, σπιτική τυρόπιτα με φέτα και γραβιέρα πολύ νόστιμη και λαχταριστή! Περιτριγυρίζεται από μικρά πεινερλί γεμιστά με φιλαδέλφεια και μπέικον! Ότι πιο απολαυστικό έχετε φάει!! Τέλειο για παιδικό πάρτι ή μπουφέ!
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι του κρασιού
- αυγα δύο και ένα ασπράδι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη λίγη
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμάρια κοσκινισμένο
Για την ζύμη
- μπεικον 200 γραμμάρια
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- γραβιέρα 150 γραμμάρια
- αυγα 1 ασπράδι
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Το προζύμι το αφήνω για 15 λεπτά. Μέτα, αφού περάσουν τα 15 λεπτά περνώ το προζύμι και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης. Αφού τα ενώσω και τα κάνω μια ζύμη το αφήνω μισή ώρα να φουσκώσει.
Για τα πεϊνιρλί και την τυροπιτά
Παίρνω μία κουταλιά της σούπας ζύμη το πλάθω μπαλάκι και μετά το ανοίγω στρογγυλό πιτάκι κάνω δύο χαρακιές βάζω γέμιση στο κέντρο και διπλώνω, ούτως ώστε η κάθε χαρακιά να αφήνει άνοιγμα στη γέμιση αφού βάλω στο ταψί γύρω-γύρω τα πεϊνιρλί, την υπόλοιπη ζύμη τη χωρίζω σε σε δύο μέρη και ανοίγω ένα φύλλο το βάζω στο κέντρο βάζω τη γέμιση της τυρόπιτας και από πάνω το άλλο φύλλο και κλείνω γύρω-γύρω. Από πάνω αλείφω λίγο αυγό από τον κρόκο που είχα φυλάξει.
Ψήνω σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μόλις πάρει χρώμα το κλείνω δεν θέλω να σας πω για το χρόνο ψησίματος γιατί η μία κουζίνα που έχω το ψήνει στη μία ώρα η άλλη κουζίνα που έχω στο εξοχικό το ψήνει σε 25 λεπτά.
Η συνταγή είναι της Κωνσταντινιά ΠΚ
Ειδήσεις σήμερα
- Απόπειρα αυτοκτονίας για την παπαδιά που καταγγέλλεται ότι εκδιδόταν στη Συγγρού
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Σε γνωστό ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει τον Παναγιωτάκη
- Ντύσιμο με πουλόβερ: 15+1 ιδέες για να σε βγάλει ασπροπρόσωπη το πουλόβερ σου και τον φετινό Χειμώνα
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Η Μαρίνα Πατούλη σε σχέση με τον πρώην της Άντζελας Δημητρίου