Μια υπεροχή και ιδιαίτερη συνταγή για τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, αυγά, γιαούρτι, καλαμποκάλευρο και φυσικά φέτα. Αυτή η πίτα είναι μια παραλλαγή της κλασικής τυρόπιτας με φέτα, είναι κάτι ανάμεσα σε τυρόπιτα και τυρόψωμο. Όταν ψηθεί το φύλλο μοιάζει περισσότερο με αφράτο ζυμάρι και σε συνδυασμό με την λιωμένη φετούλα, ανάμεσα στα φύλλα, συνθέτουν το τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι μας.
- φυλλο κρουστας 500 γρ
- αυγα 4
- ηλιέλαιο 3/4 φλ
- γιαουρτι 200γρ
- μπέικιν πάουντερ 1
- καλαμποκάλευρο 1 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ
- φέτα 300 γρ
- σουσαμι
Υλικά
Ιδανική για πρωινό, για το κολατσιό των παιδιών αλλά σαν σνακ όλες τις ώρες της μέρας. Φτιάξτε την και θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και σίγουρα θα την φτιάξετε παραπάνω από μια φορά.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το λάδι και το καλαμποκάλευρο με το μπέικιν. Παίρνουμε ένα φύλλο και με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω του το μείγμα των αυγών.
Από πάνω του απλώνουμε δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό.
Ίδια διαδικασία με άλλα δύο φύλλα. Στο τέταρτο φύλλο πασπαλίζουμε τριμμένη φέτα και τυλίγουμε και τα τέσσερα φύλλα μαζί σε ρολό το οποίο βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείφουμε με ηλιέλαιο τα ρολά πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.
ΣΗΜ.: Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε, να μετρήσουμε τα φύλλα μας, να υπολογίσουμε πόσα ρολά θα φτιάξουμε για να μοιράσουμε ανάλογα το μείγμα των αυγών και την φέτα. Υπάρχουν χοντρά φύλλα κρούστας (9-10 στη συσκευασία του μισού κιλού) οπότε ανά τρία φτιάχνουμε το ένα ρολό (στο τρίτο φύλλο βάζουμε τη φέτα). Χρειαζόμαστε λίγο επιπλέον ηλιέλαιο για το άλειμμα.