Αχ θυμόμαστε τις πάστες αμυγδάλου που τρώγαμε στα νιάτα μας και σκεφτόμαστε “μα που πήγαν αυτές οι πάστες και αυτές οι τούρτες αμυγδάλου που έλιωναν στο στόμα;”. Αυτή η αφράτη τούρτα αμυγδάλου είναι η αυθεντική συνταγή!
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βανίλια 1
- βουτυρο 60 γραμμάρια
- λευκή κουβερτούρα 100 γραμμάρια
Για την κρέμα
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια παγωμένη
- ζάχαρη άχνη 50 γραμμάρια
Για την σαντιγί
Δείτε ακόμα Τούρτα Αμυγδάλου από τον Παναγιώτη Παπαδάκη
Οι πάστες και οι τούρτες αμυγδάλου, είναι από τις πιο παλιές συνταγές στη ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα. Με τα χρόνια όμως οι συνταγές κάπως άλλαξαν και το αποτέλεσμα πλέον δεν είναι όπως παλιά. Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου όμως, με αφορμή τα γενέθλιά της, μοιράζεται μαζί μας την αυθεντική συνταγή για αφράτη τούρτα αμυγδάλου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τούρτα αμυγδάλου:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στην τούρτα αμυγδάλου
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την βανίλια και ανακατεύουμε παράλληλα με μία μαρίζ.
Δείτε ακόμα Εύκολη, γρήγορη και οικονομική τούρτα
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι 28ν και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά. Το βγάζουμε μόλις ψηθεί και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια το κόβουμε σε δίσκους.
Εκτέλεση για το σιρόπι στην τούρτα αμυγδάλου
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 3 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Έπειτα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την κρέμα στην τούρτα αμυγδάλου
Βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα. Παίρνουμε λίγο γάλα από το ζεστό και το βάζουμε σε ένα ξεχωριστό μπολ. Μέσα στο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο γάλα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βάζουμε μέσα το βούτυρο, την βανίλια και την λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για την σαντιγί στη τούρτα αμυγδάλου
Χτυπάμε στο μίξερ σε σαντιγί την φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη με την ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση για την συναρμολόγηση στην τούρτα αμυγδάλου
Τοποθετούμε έναν δίσκο παντεσπάνι σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας. Από πάνω βάζουμε την κρέμα και κλείνουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι.
Τον σιροπιάζουμε και αυτόν και στρώνουμε την σαντιγί σε κρύο γλυκό. Διακοσμούμε με κερασάκια και καβουρδισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και μόλις παγώσει καλά στο ψυγείο η τούρτα σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή