Ένα αφράτο γλυκό με καραμέλα ετοίμασε για εμάς η Τζένη Τσανακτσίδου κι εμείς ανυπομονούμε να σας το παρουσιάσουμε. Το δοκιμάσαμε, είχε απόλυτη επιτυχία και κυριολεκτικά είναι του ονείρου και λιώνει στο στόμα.
- αυγα 5
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 155 γραμμάρια κοσκινισμένο
- βανίλια 1
Υλικά
- λικέρ 1 φλιτζανάκι του ελληνικού Μπέιλις
Για το σιρόπι
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- κορν φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- καραμέλα 4-5 σταγόνες
Για την κρέμα
- μόρφατ 1 κουτί
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
- καραμέλα Κατά βούληση σταγόνες
Για την σαντιγί
- σιρόπι 200 γραμμάρια περίπου καραμέλα
Για το γαρνίρισμα
Για να φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο γλυκό ψυγείου δεν θέλει ακριβά και πολύπλοκα υλικά. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες νοικοκυρές αποφασίζουν να φτιάξουν τα δικά τους γλυκά ψυγείου. Σήμερα θα δοκιμάσουμε μαζί ένα αφράτο γλυκό καραμέλας.
Δείτε ακόμα Καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Η Τζένη Τσανακτσίδου με απλά υλικά και απλή εκτέλεση όπως κάθε φορά μας παρουσιάζει την δική της συνταγή για αφράτο, δροσερό και ελαφρύ γλυκό καραμέλας. Μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμη και για τούρτα και σίγουρα θα το λατρέψετε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο γλυκό καραμέλας:
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στο αφράτο γλυκό καραμέλας
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο και την βανίλια σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με γαλακτοφέτες
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι 26 εκατοστών και μεταφέρουμε στο τσέρκι το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά. Αφού ψηθεί το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 2 δίσκους.
Εκτέλεση για την κρέμα στο αφράτο γλυκό καραμέλας
Βάζουμε το φρέσκο γάλα και την ζάχαρη να ζεσταθούν. Παίρνουμε λίγο γάλα από το ζεστό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Διαλύουμε στο μπολ το κορν φλάουρ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στο μείγμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τις σταγόνες καραμέλας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για την σαντιγί στο αφράτο γλυκό καραμέλας
Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ, την ζάχαρη άχνη, το φρέσκο γάλα και τις σταγόνες σοκολάτας σε αφράτη σαντιγί.
Εκτέλεση για το αφράτο γλυκό καραμέλας
Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι στον πάτο ενός τσέρκι και το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο με το λικέρ. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμας και την στρώνουμε.
Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε και κλείνουμε με αυτό το γλυκό. Απλώνουμε από πάνω την σαντιγί και γαρνίρουμε με το σιρόπι καραμέλας. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο και μόλις παγώσει καλά απολαμβάνουμε.
Tips για το αφράτο γλυκό καραμέλας
Στο γαρνίρισμα μπορούμε να βάλουμε όσο σιρόπι καραμέλας θέλουμε. Αντί για σιρόπι καραμέλας μπορούμε να βάλουμε σάλτσα καραμέλας ή σπιτική καραμέλα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα