Close
Αφράτο, γλυκό ψωμί γεμιστό με κρέμα

Συνταγή για αφράτο, γλυκό ψωμί γεμιστό με κρέμα

Ένα υπέροχο γλυκό και αφράτο ψωμί το οποίο είναι γεμιστό με κρέμα. Είναι ένα μοναδικό επιδόρπιο που μπορούμε να το δώσουμε στο σχολείο για τα παιδιά μας, να το απολαύσουμε οικογενειακώς το απόγευμα ή να το προσφέρουμε στους καλεσμένους μας μαζί με τον καφέ.

Είναι ένα εναλλακτικό “κρουασάν” και είναι γεμάτο γλύκα. Αυτό το γλυκό ψωμί με γέμιση κρέμα είναι μια μοναδική συνταγή. Είναι εύκολη, φτιαγμένη με απλά και εύκολα υλικά και η διαδικασία για να το φτιάξουμε είναι ακόμη πιο εύκολη. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή, βάζουμε στο μπολ το γάλα, τα αυγά, την ζάχαρη, την μαγιά και την βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Θέλουμε την ζύμη μας να γίνει αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια, οπότε το αλεύρι το ρυθμίζουμε εμείς.

Δείτε ακόμα Συνταγές με μπαγιάτικο ψωμί – Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

Σκεπάζουμε την ζύμη αφού είναι έτοιμη για μία ώρα. Στην συνέχεια, κόβουμε την ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα ανοίγουμε σε δύο ίσα φύλλα. Το ένα φύλλο το βουτυρώνουμε καλά και το κλείνουμε σε ρολό. Το φτιάχνουμε έπειτα σε σχήμα σαλιγκαριού.

Παίρνουμε τον πλάστη και όπως το έχουμε, το ανοίγουμε ξανά ίσα με το τσέρκι που χρησιμοποιούμε. Στο τσέρκι βάζουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε το φύλλο μέσα.

Εκτέλεση για την κρέμα

Έχουμε φτιάξει προηγουμένως την κρέμα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τα αυγά, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την βανίλια και ανακατεύουμε τα υλικά μας σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά μόλις πήξει, και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.

Όταν η κρέμα κρυώσει, την ρίχνουμε πάνω στο φύλλο που έχουμε βάλει στο τσέρκι. Βάζουμε πάνω στην κρέμα το άλλο φύλλο, το οποίο το ανοίγουμε όπως ακριβώς ανοίξαμε και το πρώτο.

Αλείφουμε με κρόκο αυγού τον οποίο τον έχουμε αραιώσει με νερό και ψήνουμε το ψωμί μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην μεσαία σχάρα, για 35 λεπτά. Η θερμοκρασία ψησίματος, διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.

Αφράτο, γλυκό ψωμί γεμιστό με κρέμα

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr