Υλικά συνταγής
350 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
100 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή (8 γρ.)
1 κουταλιά ψιλοκομμένα ξερά μυρωδικά της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
300 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λιόσπορους (ή άλλους σπόρους της αρεσκείας σας), νιφάδες βρώμης για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Αναμειγνύετε όλα τα στερεά υλικά (εκτός απ’ αυτά του γαρνιρίσματος) σε ένα μπολ. Προσθέτετε το νερό και το λάδι και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη σχετικά μαλακή.
Ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5′. Μεταφέρετε τη ζύμη σε καλά λαδωμένη φόρμα ψησίματος και την αφήνετε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 30′.
Ραντίζετε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίζετε με τους λιόσπορους και τις επιπλέον νιφάδες βρώμης. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 25′-30′.