ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Υλικά
4-5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
2+1/2 κούπες αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κούπα φάντα πορτοκαλάδα.
Το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν.
Λοιπόν αυτή τη φορά χτύπησα χωριά τα ασπράδια και έκανα μαρέγκα.
Χτύπησα τους κρόκους με την ζάχαρη έριξα το λάδι και το αλεύρι με το μπεικιν.
Σταμάτησα το μίξερ και πήρα μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις έριξα και ανακάτεψα μέσα και την μαρέγκα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 – 180 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Καλή επιτυχία!!!!!
Θεοδοσια χαλβατζη-οι χρυσοχέρες-ηδες