ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Υλικά
4-5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
2+1/2 κούπες αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κούπα φάντα πορτοκαλάδα.
Το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν.
Λοιπόν αυτή τη φορά χτύπησα χωριά τα ασπράδια και έκανα μαρέγκα.
Χτύπησα τους κρόκους με την ζάχαρη έριξα το λάδι και το αλεύρι με το μπεικιν.
Σταμάτησα το μίξερ και πήρα μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις έριξα και ανακάτεψα μέσα και την μαρέγκα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 – 180 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Καλή επιτυχία!!!!!
Θεοδοσια χαλβατζη-οι χρυσοχέρες-ηδες
Ειδήσεις σήμερα
- Μούχλα στα μαλλιά: Ο Λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 13/01/25 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί ο Τάσος Ιορδανίδης από τη σειρά – Ολές οι λεπτομέρειες