Ένα αφράτο και πεντανόστιμο κέικ λεμονιού με επικάλυψη από γλάσο για μικρούς και μεγάλους!
- βουτυρο 125 γρ γάλακτος
- σπορέλαιο 125 γρ
- γιαουρτι 1 στραγγιστό
- αυγα 4
- ζαχαρη 1 κούπα και 1/4
- λεμονι το ξύσμα από 2
- λεμονι το χυμό από 2
- βανίλια 1 κουταλάκι
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 1 κούπα
- λεμονι 3-4 κ.σ. χυμό
Για το γλάσο
Σήμερα σας έχουμε λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ λεμόνι με γιαούρτι και γλάσο λεμονιού! Κέικ ταψιού με γεύση λεμόνι χωρίς γάλα ιδανικό για κολατσιό, για πρωινό και σαν επιδόρπιο! Είναι ελαφρύ και πολύ εύκολο στην εκτέλεση και φυσικά αξίζει να το δοκιμάσετε!
Εκτέλεση
Χτυπάμε βούτυρο και λάδι με τη ζάχαρη να αφρατέψει, και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει…στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τη βανίλια, και σιγά σιγά το αλεύρι με το χυμό λεμονιού.
Το ρίχνουμε σε βουτυρομένο ταψάκι 25 εκ.ή λαδόκολλα, ( όπως έκανα εγώ) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.
Γλάσο
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, με τον χυμό λεμονιού καλά να γίνει παχύρευστο και ραντίζουμε από πάνω, αφού κρυώσει.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Marina Hatzidaki