Φανταστική συνταγή για αφράτο κέικ με μέλι και σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη Γι’ αυτό κι εμείς σήμερα φτιάχνουμε ένα αφράτο, κέικ με μέλι και σιμιγδάλι για ενα δυναμωτικό πρωινό.
- ηλιέλαιο 150 γραμμάρια
- μελι 200 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 2 πορτοκάλια
- κανελά 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/3 κουταλάκι του γλυκού
- μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Σιμιγδάλι ψιλό 100 γραμμάρια
- αλεύρι ολικής άλεσης 250 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- καρυδια Μπόλικα ψιλοκομμένα
Για την διακόσμηση
Είναι ένα κέικ γεμάτο αρώματά του, θα σας ταξιδέψει στα παιδικα σας χρόνια. Λιώνει στο στόμα και είναι γεμάτο γλύκα . Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι και μόνο ένα κομμάτι δεν είναι αρκετό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Αφράτο κέικ με μέλι και σιμιγδάλι :
Εκτέλεση για το Αφράτο κέικ με μέλι και σιμιγδάλι
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ψιλό σιμιγδάλι.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικο κέικ με γιαούρτι
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αλεύρι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ την οποία την έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο.
Tips για το Αφράτο κέικ με μέλι και σιμιγδάλι
Τα υλικά είναι ακριβώς και τα υλικά που χρειάζονται και τα μελομακάρονα. Στην γεύση μοιάζει λίγο, αλλά περισσότερο σαν κέικ κανέλας. Μπορεί όποιος θέλει να το σιροπιάσει και τότε θα θυμίζει περισσότερο μελομακάρονα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Vasia Zaglara
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr