Αφράτο κέικ μήλου για κολατσιό στο σχολείο, για επιδόρπιο στο ολοήμερο αλλά και για το κολατσιό των μεγάλων. Συνοδεύει τέλεια και το καφεδάκι μας.
- αυγα 3
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 100 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1 φακελάκι
- αλατι 1 πρέζα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 400 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μηλα 2
- Γάλα φρέσκο 200 ml
Υλικά
Το κέικ μήλου είναι από τα αγαπημένα μας κέικ, αφού είναι αφράτο και στα σημεία που υπάρχει το μήλο είναι λίγο πιο νωπό και απολαυστικό. Σήμερα λοιπόν η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου, ετοίμασε για εμάς ένα απολαυστικό και αφράτο κέικ μήλου.
Δείτε ακόμα Ζουμερή μηλόπιτα σαν κέικ
Η αλήθεια είναι ότι εμείς το απολαμβάνουμε τόσο για πρωινό όσο και για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας. Όμως πολλές φορές μας το ζητούν και τα παιδιά για το σχολείο και μια φορά στο τόσο ένα γλυκάκι από τα χεράκια της μανούλας δεν είναι κακό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο κέικ μήλου για κολατσιό
Εκτέλεση για το αφράτο κέικ μήλου για κολατσιό
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Αφού ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Δείτε ακόμα Φανταστικό κεικ μήλου με καρύδια
Πάνω από το μείγμα βάζουμε φέτες μήλου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Tips για το αφράτο κέικ μήλου για κολατσιό
Μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι θέλουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr