Close

Αφράτο Κέικ-παντεσπάνι με σαντιγί και φράουλες!!!

Αφράτο Κέικ-παντεσπάνι με σαντιγί και φράουλες!!!

Υλικα:

3 μεγάλα αυγά
225γρ ζάχαρη
225 αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 κγ μπεικιν παουντερ
125γρ βούτυρο μαλακό
100γρ μαργαρίνη
300γρ φρέσκιες φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
Μαρμελάδα φράουλα
250ml κρέμα γάλακτος πιο παχύρρευστη

Αφράτο Κέικ-παντεσπάνι με σαντιγί και φράουλες!!!

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα κέικ 20cm.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπεικιν, το βούτυρο, τη μαργαρίνη μέχρι να αναμειχθούν Καλά και να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Τοποθετούμε το μείγμα μας στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στη μέση αν είναι έτοιμο γιατί ο χρόνος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το κόβουμε σχεδόν στη μέση.

Αφράτο Κέικ-παντεσπάνι με σαντιγί και φράουλες!!!

Χτυπάμε τη σαντιγί μας να είναι έτοιμη.
Το υποθέτουμε σε πιατέλα το κάτω μέρος του κέικ, αλείφουμε μαρμελάδα και τοποθετούμε φέτες από φράουλες αν θέλουμε.
Βάζουμε σαντιγί να το καλύψουμε.
Κρατάμε λίγη σαντιγί για στόλισμα.
Τοποθετούμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι του κέικ και στολίζουμε όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia – οι χρυσοχέρες -ηδες