ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
113 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1 βανιλίνη
115 γραμμάρια φαρίνα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 ml γάλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
113 γραμμάρια τυρί κρέμα
160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανιλλίνη
225 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
6-7 θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το κέικ χτυπώντας αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε τη βανιλλίνη και τα στέρεα υλικά εναλλάξ με το γάλα χτυπώντας καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί 20×20 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανιλλίνη και χτυπάμε ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού τη σαντιγί και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κέικ σε 2 ίσα μέρη, βάζουμε ανάμεσά τους λίγη από την επικάλυψη και με την υπόλοιπη καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά.
Στολίζουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας.
Eleni Petrakopoulou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές