Αφράτο Κολοκυθοτυρόψωμο. Συνταγή για ενα τυρόψωμο αφράτο με μοτσαρέλα, τσένταρ, φέτα, κολοκυθάκι και ένα υπέροχο μείγμα βουτύρου με φρέσκο κρεμμύδι.
- αλευρι 254 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ψωμιού
- ξερή μαγιά 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 μίσχο φρέσκο
- αλατι Κατά βούληση
- κρόκους αυγού 1-2
Για το μείγμα βουτύρου
- φέτα Μπόλικη
- κολοκυθάκια 1 κούπα τριμμένο στημένο καλά
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
Σήμερα σας έχουμε μία συνταγή σπέσιαλ για το σχολικό κολατσιό, για το δικό σας κολατσιό αλλά και για τον μπουφέ κάθε επίσημου τραπεζιού στο σπίτι μας. Ένα πεντανόστιμο Αφράτο Κολοκυθοτυρόψωμο με πράσινο κολοκύθι, μοτσαρέλα, τσένταρ, φέτα και ένα μείγμα βουτύρου από βούτυρο και φρέσκο κρεμμύδι.
Είναι στην ουσία σαν πίτα με ψωμένια ζύμη και μία γέμιση που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτό το αφράτο κολοκυθοτυρόψωμο και φτιάχνεται πανεύκολα με αγνά και νόστιμα υλικά. Κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο κολοκυθοτυρόψωμο:
Κολοκυθοτυρόψωμο με τυριά. Υπέροχο πραγματικά, δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε.
Εκτέλεση για το κολοκυθοτυρόψωμο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι για ψωμί, την ξερή μαγιά, το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία ζύμη. Βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και την μεταφέρουμε στον πάγκο μας. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια την ζύμη για 6-10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και λεία ζύμη.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και λαδώνουμε και την ζύμη λίγο. Την σκεπάζουμε και για 1 ώρα την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διπλασιαστεί σε μέγεθος η ζύμη. Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη φτιάχνουμε το μείγμα βουτύρου.
Εκτέλεση για το μείγμα βουτύρου
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το αλάτι. Κρατάμε λίγο από το μείγμα βουτύρου στην άκρη έτσι ώστε στο τέλος να το αναμείξουμε με τους κρόκους αυγού.
Εκτέλεση για το αφράτο κολοκυθοτυρόψωμο
Βγάζουμε την ζύμη μας από το ζεστό μέρος και την ζυμώνουμε λίγο. Ισιώνουμε την ζύμη μας σε ένα σχήμα παραλληλόγραμμου. Απλώνουμε το μείγμα βουτύρου πάνω σε όλη την επιφάνεια την ζύμης και από πάνω ρίχνουμε μπόλικη φέτα. Πάνω από την φέτα ρίχνουμε τριμμένο κολοκύθι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Διπλώνουμε το 1/3 της ζύμης και το βουτυρώνουμε από πάνω με το μείγμα βουτύρου. Διπλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης από πάνω για να καλύψουμε το πρώτο 1/3 που διπλώσαμε. Πατάμε λίγο για να σφραγίσουμε την γέμιση.
Ισιώνουμε το κολοκυθοτυρόψωμο λίγο με τον πλάστη. Ρίχνουμε τους κρόκους αυγού μέσα στο μείγμα βουτύρου που προηγουμένως είχαμε αφήσει στην άκρη. Σε αυτό το σημείο διπλώνουμε τις δύο άκρες της ζύμης. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τσένταρ και μοτσαρέλα στην μέση και απλώνουμε μετά το μείγμα με τους κρόκους και το βούτυρο.
Δείτε ακόμα Ψωμί με πατάτα
Πασπαλίζουμε άλλη μία στρώση με μπόλικο τσένταρ και μοτσαρέλα γύρω γύρω και το κόβουμε σε παράλληλα κομμάτια. Ψήνουμε το κολοκυθοτυρόψωμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή