Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από την εκπομπή του Live Kitchen φτιάχνει αφράτο παγωτό σοκολάτας με μόλις 4 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή, που δεν κρυσταλλώνει και παραμένει πάντα μαλακό.
- κρεμα γαλακτος 660 ml κρύα 35% λιπαρά
- καραμελωμένο ζαχαρούχο 400 γραμμάρια
- κακαο 80 γραμμάρια σε σκόνη
- σταγόνες σοκολάτας 60 γραμμάρια κουβερτούρας
Υλικά
Τα παγωτά τα λατρεύουμε όμως στο σήμερα κάνουμε αμάν για να βρούμε ένα σωστό και αφράτο παγωτό, που δεν κρυσταλλώνει μετά από λίγες μέρες στην κατάψυξη. Υπάρχουν μερικά ζαχαροπλαστεία που ακολουθούν τις παραδοσιακές και αλάνθαστες συνταγές, όμως τα βρίσκεις δύσκολα.
Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό με φρούτα και Semifreddo
Γι’ αυτό και ο Παναγιώτης Παπαδάκης, ετοιμάζει για εμάς ένα εύκολο, οικονομικό και γρήγορο παγωτό σοκολάτας, χωρίς παγωτομηχανή που δεν κρυσταλλώνει και παραμένει αφράτο και μαλακό! Είναι εξαιρετικό, μας θυμίζει τα αυθεντικά παγωτά των παιδικών μας χρόνων και αξίζει να το δοκιμάσετε κι εσείς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο παγωτό σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή
ENGLISH
INGREDIENTS
660 ml whipping cream 35% fat(cold)
400 g dulce de leche
80 g cocoa powder
———————————–
OPTIONALLY
60 g chocolate drops
———————————-
30×11 cm
(recipe=1,8 liter chocolate ice cream)
GERMAN
ZUTATEN
660 ml Schlagsahne 35% Fett (kalt)
400 g Dulce de Leche
80 g Kakaopulver
———————————–
OPTIONAL
60 g Schokoladentropfen
———————————-
30×11 cm
(Rezept=1,8 Liter Schokoladeneis)
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
6 ώρες
1,8 Λίτρα
Εκτέλεση για το αφράτο παγωτό σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το χτυπάμε μαζί με το κακάο σκόνη μέχρι να γίνει κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και την χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να κάνει κορυφές.
Παίρνουμε λίγο από την κρέμα γάλακτος και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας με απαλές κινήσεις. Ενσωματώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ για να μην χάσει τον όγκο του.
Συμπληρώνουμε προαιρετικά σταγόνες κουβερτούρας. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 30χ11 εκ. και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Δείτε ακόμα Κρεμώδες παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου
Το αφήνουμε για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το σερβίρουμε. Γίνεται πολύ μαλακό πεντανόστιμο με πολύ πλούσια γεύση που θα το αγαπήσουν όλοι. Καλή σας επιτυχία!!
Tips για το παγωτό σοκολάτας
Οι σταγόνες σοκολάτας είναι προαιρετικές.
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα