Αφράτο πολίτικο τσουρέκι με ίνες . Αφράτο πολίτικο τσουρέκι με ίνες για το Πάσχα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- αυγα 3 μεσαία
- Γάλα φρέσκο 240 γραμμάρια 3,7%
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό
- μαχλέπι 5 γραμμάρια
- μαστιχα 3-4 κόκκους Χίου
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- βανίλια 1
- βουτυρο 150 γραμμάρια λιωμένο
- μαγιά 27 γραμμάρια στιγμής
Υλικά
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας 3,7%
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το άλειμμα
Το Πάσχα βρίσκεται μία ανάσα μακριά και ο αγαπημένος μας Δημήτρης Μιχαηλίδης ετοίμασε για εμάς το πιο αφράτο πολίτικο τσουρέκι με ίνες σαν της γιαγιάς με μερικά αγνά υλικά. Είναι ενα αφράτο τσουρέκι με ίνες, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα αγοραστά…αφού είναι πολύ καλύτερο
Εμείς το φτιάξαμε πρόσφατα και μοσχοβόλησε το σπίτι λιωμένο βούτυρο και χυμό πορτοκαλιού. Είναι μία υπέροχη συνταγή για τσουρέκια που μπορείτε να τα φτιάξετε για να τα παίρνουν μαζί τα παιδιά ακόμη και στο σχολείο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο πολίτικο τσουρέκι με ίνες:
Ζυμώστε όλα τα υλικά μαζί και θα εκπλαγείτε! Αφράτο Πολίτικο Τσουρέκι με ίνες! Το πιο αφράτο Πολίτικο Τσουρέκι με ίνες! Φτιάξτε την πιο εύκολη συνταγή για παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι. Όσο καλύτερο είναι το βούτυρο, τόσο πιο γευστικό και μυρωδάτο θα γίνει!
Μέθοδος Εκτέλεσης για το Αφράτο πολίτικο τσουρέκι με ίνες
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά στιγμής, το μαχλέπι, τη βανιλίνη, τη μαστίχα (κοπανισμένη σε γουδί μέχρι να γίνει σκόνη) και ανακατεύουμε με τον γάντζο για 1’.
Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον φυσικό χυμό πορτοκάλι, τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 10’, μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
Μόλις διπλασιαστεί η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε 6 κορδόνια.
Δείτε ακόμα Εβραϊκό τσουρέκι Challah
Φτιάχνουμε 2 τσουρέκια με 3 πλεξούδες το κάθε ένα. Βάζουμε τα τσουρέκια σε μία λαδόκολλα το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν (περίπου 45’).
Σε ένα μπολάκι σπάμε το αυγό, προσθέτουμε τη 1 κουταλιά της σούπας γάλα και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Αλείφουμε τα τσουρέκια, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 25’-30’.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα