Σίγουρα αυτή τη συνταγή δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει! Μία πρωτότυπη συνταγή για τσουρέκι γεμιστό με ολόκληρα κομμάτια μήλου, ζάχαρη και κανέλα. Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα με μήλο και κανέλα που θα ξετρελάνει τα παιδιά! Η συνταγή δεν είναι δύσκολη και τα υλικά μας απλά! Δοκιμάστε την και θα γίνει από τις αγαπημένες σας…μηλόπιτες!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το γάλα ζεστό, την βανίλια, το βούτυρο, την μάγια, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα. Συνεχίζουμε ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα. Στην συνεχεία την βάζουμε στον πάγκο την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο κάνουμε δισκάκια με το στόμιο ενός ποτηριού τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
Για την γέμιση:
Κόβουμε τα μήλα σε φέτες τις τοποθετούμε σε μπολ μαζί με την ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Οπότε τοποθετούμε πάνω σε κάθε δισκάκι μια φέτα μήλο και το κλείνουμε και τα τοποθετούμε στην σειρά στο ταψί. Τα αφήνουμε 15 λεπτά. Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια