Close

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Σίγουρα αυτή τη συνταγή δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει! Μία πρωτότυπη συνταγή για τσουρέκι γεμιστό με ολόκληρα κομμάτια μήλου, ζάχαρη και κανέλα. Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα με μήλο και κανέλα που θα ξετρελάνει τα παιδιά! Η συνταγή δεν είναι δύσκολη και τα υλικά μας απλά! Δοκιμάστε την και θα γίνει από τις αγαπημένες σας…μηλόπιτες!

    Για την γέμιση

  • μηλα σε φέτες ανάλογα το μέγεθος (από τα μήλα)
  • ζαχαρη 100 γρ
  • κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το γάλα ζεστό, την βανίλια, το βούτυρο, την μάγια, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα. Συνεχίζουμε ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα. Στην συνεχεία την βάζουμε στον πάγκο την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο κάνουμε δισκάκια με το στόμιο ενός ποτηριού τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Για την γέμιση:

Κόβουμε τα μήλα σε φέτες τις τοποθετούμε σε μπολ μαζί με την ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Οπότε τοποθετούμε πάνω σε κάθε δισκάκι μια φέτα μήλο και το κλείνουμε και τα τοποθετούμε στην σειρά στο ταψί. Τα αφήνουμε 15 λεπτά. Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα  τον φούρνο.

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Αφράτο τσουρέκι μαργαρίτα, γεμιστό με κομματάκια μήλου και κανέλα!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou