Συνταγή για Αφράτο τυρόψωμο για κολατσιό στο σχολείο. Σήμερα δοκιμάζουμε ένα τυρόψωμο σκέτος αφρός και το φτιάχνουμε για ένα χορταστικό σχολικό κολατσιό, για το σνακ των μεγάλων ή ακόμη και για πιο επίσημες περιστάσεις εξαιτίας του μοναδικού του σχεδίου. Το σχέδιο θα το δούμε βήμα βήμα.
- Γάλα φρέσκο 125 ml χλιαρό
- νερό 125 ml χλιαρό
- σπορέλαιο 125 ml
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ασπραδια 1
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 550 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα τυρόψωμα δίνουν και παίρνουν αφού είναι εύκολο χορταστικά και νόστιμα. Σήμερα λοιπόν είπαμε να φτιάξουμε ένα τυρόψωμο, μοναδική επιλογή για σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Μας ενθουσίασε τόσο το μοναδικό του σχέδιο όσο και η υπέροχη γεύση.
Δείτε ακόμα Συνταγή για ζαμπονοτυρόψωμο
Με μπόλικη φέτα για την νοστιμιά και μία ζύμη που λιώνει στο στόμα, αυτό το τυρόψωμο είναι το πιο αφράτο τυρόψωμο που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Η συνταγή έχει απόλυτη επιτυχία και περιμένουμε τα σχόλιά σας μόλις το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο τυρόψωμο για κολατσιό στο σχολείο
Εκτέλεση για το αφράτο τυρόψωμο για κολατσιό στο σχολείο
Αρχικά βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, το σπορέλαιο, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε την ζύμη μας, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη, μέχρι να φουσκώσει. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 7 μπάλες. Ανοίγουμε τις 6 μπάλες, κάθε μία ξεχωριστά με τον πλάστη. Κόβουμε στην μέση, χαράζουμε γραμμές, βάζουμε θρυμματισμένη φέτα και κλείνουμε.
Δείτε ακόμα Αφράτο σκορδοτυρόψωμο σε φόρμα
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί νούμερο 30 και τοποθετούμε γύρω γύρω. Στην μέση ανοίγουμε την 7η μπάλα ζύμης και κάνουμε το σχέδιο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. Έπειτα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά.
Βήμα 1ο
Βήμα 2ο
Βήμα 3ο
Βήμα 4ο (Η τελευταία μπάλα ζύμης που μπαίνει στην μέση)
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βάγια Τσιρούδη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή