Συνταγή για ένα αφράτο τυρόψωμο με πιπεριά Φλωρίνης και τυρί Φιλαδέλφεια! Είναι ένα εξαιρετικό τυρόψωμο με μία αφράτη ζύμη και μία γέμιση που λιώνει στο στόμα. Αυτό το τυρόψωμο σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.
- γάλα Δυο φλιτζάνια χλιαρό
- βουτυρο 50 γρ Lurpak
- σπορέλαιο Ένα φλιτζανάκι του καφέ
- αυγα Δυο
- ξερή μαγιά Ένα φακελάκι
- ζαχαρη Δυο κ.γ
- αλατι Ενάμιση κ.γ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 5-6 φλιτζάνια
Υλικά
- τυρί κρέμα 1 συσκευασία Φιλαδέλφεια
- ανθοτυρο Ένα πακετάκι
- πιπεριά Φλωρίνης Κατά βούληση
- τσένταρ Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση μαύρο
- μαιντανος Κατά βούληση
Για το μείγμα
Δείτε ακόμα Συνταγή για ψωμί χωρίς ζύμωμα από τη Σόφη Τσιώπου
Μπορείτε να το φτιάξετε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και να το απολαύσετε είτε με το μεσημεριανό σας, είτε με το βραδινό σας ή σαν δεκατιανό! Είναι ένα τυρόψωμο γεμάτο νοστιμιά που θα αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια και μπορείτε να την προτιμήσετε για τα γιορτινά και τα Κυριακάτικα τραπέζια σας. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την ξηρή μαγιά, το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το λάδι και το ένα αυγό. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία πλαστική μεμβράνη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Αφού διπλασιαστεί ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο παραλληλόγραμμο και απλώνουμε το μείγμα μας όπως θα δούμε στην φωτογραφία παρακάτω, κάνοντας κοψίματα με το μαχαίρι στο επάνω μέρος της ζύμης.
Τυλίγουμε διπλώνοντας δεξιά και αριστερά την ζύμη για να μην χυθεί το μείγμα. Τυλίγουμε σαν ρολό και σχηματίζουμε μία κουλούρα. Την τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε και πάλι να διπλασιαστεί.
Αλείφουμε με το δεύτερο αυγό την κουλούρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Tips
Η δοσολογία για αλεύρι διαφέρει ανάλογα το μέγεθος της κούπας. Βάζουμε αλεύρι όσο πάρει. Τις πιπεριές Φλωρίνης στην συνταγή έγιναν αλοιφή για να μπουν στο τυρόψωμο. Στην γέμιση μπορείτε να βάλετε τα υλικά που σας αρέσουν περισσότερο και να αφαιρέσετε αυτά που δεν σας αρέσουν τόσο.
Η συνταγή είναι της αγαπημένη μας φίλης Sofia Kara
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15