Δοκιμάστε αυτό το εύκολο και οικονομικό αφράτο ζυμάρι για να φτιάξετε τις πίτσες και τα πιτσάκια για το ταπεράκι της παραλίας και τον μπουφέ.
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαγιά 2 φακελάκια
- νερό 600 γραμμάρια χλιαρό
- ηλιέλαιο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000-1.100 γραμμάρια
Υλικά
- μιξ τυριών 200-300 γραμμάρια που λιώνουν
- ντοματα 1-2 μεγάλες
- σάλτσα ντομάτας 100-200 γραμμάρια για πίτσα
- πιπεριά 1-2 χρωματιστές
- γαλοπουλα 10 φέτες
- μανιταρια 1-2 κονσέρβες
Για την γέμιση
Δείτε ακόμα Μεγάλη τετράγωνη πίτσα για party
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη πίτσα. Είτε θέλετε να φτιάξετε μεγάλη πίτσα για όλη την οικογένεια και τους φίλους είτε θέλετε να φτιάξετε πιτσάκια για το ταπεράκι της παραλίας, το παιδικό πάρτι, τον μεζέ των μεγάλων και άλλες περιστάσεις αυτό το αφράτο ζυμάρι είναι το πιο νόστιμο για να δοκιμάσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο ζυμάρι για πίτσα και πιτσάκια
Εκτέλεση για το αφράτο ζυμάρι για πίτσα και πιτσάκια
Σε μία μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε εκεί την ζάχαρη, την μαγιά, το αλάτι και το ηλιέλαιο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Στη συνέχεια σε αλευρωμένο πάγκο είτε ανοίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο, είτε χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια στο ίδιο μέγεθος και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο, σε περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε πιτσάκια. Αλείφουμε το ζυμάρι με λίγη σάλτσα ντομάτας για πίτσα.
Δείτε ακόμα Στεφανάκια πίτσας για το σχολικό κολατσιό
Από πάνω απλώνουμε το μιξ τυριών, τις χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, την γαλοπούλα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια, τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει καλά η πίτσα.
Tips για το αφράτο ζυμάρι για πίτσα και πιτσάκια
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα μέλι. Γεμίζουμε την πίτσα με ό,τι μας αρέσει. Η δοσολογία στα υλικά με την γέμιση είναι ενδεικτική.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Frantzeska Kazepi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή