Συνταγή για καλοκαιρινούς κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, τυριά που λιώνουν και μυρωδικά, ψημένοι στο φούρνο, χωρίς πολλά λάδια του Γιώργου Ζώλη.
- κολοκυθάκια 600 γραμμάρια
- φέτα 250 γραμμάρια
- αυγα 3
- κρεμμυδι 1 ξερό
- κρεμμυδι 4-5 φρέσκα
- μαιντανος Μισό ματσάκι
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
- μιξ τυριών 100 γραμμάρια τριμμένο
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 130-200 γραμμάρια
- ελαιολαδο 50 ml
Υλικά
- ελαιολαδο 50-100 ml
Για το πασπάλισμα
Συνταγή για το ολοήμερο: Κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ένα καλοκαιρινό έδεσμα που το απολαμβάνουμε είτε σαν μεζεδάκι είτε ακόμη και σαν κυρίως πιάτο. Ενώ όμως συνήθως τους φτιάχνουμε τηγανιτούς, σήμερα θα δοκιμάσουμε μία πιο υγιεινή έκδοσή τους και θα απολαύσουμε φουρνιστούς κολοκυθοκεφτέδες με την αυθεντική συνταγή του Γιώργου Ζώλη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους φουρνιστούς κολοκυθοκεφτέδες του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
600g of zucchini
250g of feta cheese
3 eggs
1 dry onion
4-5 fresh onions
Half a bunch of parsley
20 Diosmo leaves or one teaspoon dry
Salt one teaspoon
Pepper as much as you like
100g of melting cheeses
130-200g of self-rising flour
50g of olive oil
A little extra olive oil for drizzling
Bake at 200 degrees resistance for 40 minutes
Εκτέλεση για τους φουρνιστούς κολοκυθοκεφτέδες του Γιώργου Ζώλη
Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια στην άκρη και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
Επίσης προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τον ξερό δυόσμο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το μιξ τυριών, ανακατεύουμε και την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε και πάλι καλά. Ιδανικά, αφήνουμε την ζύμη να σταθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά έτσι ώστε να αναδειχθούν τα αρώματά της.
Στρώνουμε έπειτα μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπάτ, σχηματίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
Αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες για το ταπεράκι του ολοήμερου
Αφού οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι, τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά ή στους 190 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή