Σήμερα φτιάχνουμε κολοκυθοκεφτέδες, γιατί καλοκαίρι χωρίς αυτό το πεντανόστιμο ορεκτικό δεν γίνεται. Μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, αυγά, άνηθο και δυόσμο. Ένας συνδυασμός υλικών που συνθέτει το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
- κολοκυθάκια 1 κιλό (4-5 μέτρια)
- αυγα 2 ελαφρά χτυπημένα με ένα πιρούνι
- φέτα 250 γρ
- δυοσμος 15 γρ (4 κ.σ.) ψιλοκομμένος
- μαιντανος 15 γρ (4 κ.σ.) ψιλοκομμένος
- άνηθος 15 γρ (4 κ.σ.) ψιλοκομμένος
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ (3/4 φλιτζ.)
- ελαιολαδο 1 φλιτζ. (250ml) (για το τηγάνισμα)
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
Υλικά
Εύκολοι, γρήγοροι και αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο και το ντουλάπι μας. Όταν τους βάλετε στο τηγάνι το σπίτι σας θα πλημμυρίσει από τα αρώματα του δυόσμου, του μαϊντανού και του άνηθου.
Ένα ιδανικό ορεκτικό για όλη την οικογένεια, αλλά ως συνοδευτικό για το ουζάκι ή τη μπυρίτσα σας παρέα με καλούς φίλους.
Φτιάξτε αυτό το άκρως καλοκαιρινό μεζεδάκι και σίγουρα δεν θα μείνει ψίχουλο.
Εκτέλεση
Θερμίδες (ανά μερίδα): 847, Μερίδες: 4 άτομα, Χρόνος Μαγειρέματος:
20 λεπτά
Κόβουμε τις άκρες από το κάθε κολοκυθάκι και τις πετάτε. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αρκετό αλάτι (περίπου 1-2 κ.γ.), και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά για 20-25 λεπτά.
Στην συνέχεια στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια με τα χέρια μας ώστε να αποβάλλουν όσο νερό γίνεται. Τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι, και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι (ή ζυμώνουμε με τα χέρια μας).
Μετά προσθέτουμε και την φέτα θρυμματισμένη και τη «διπλώνουμε» μέσα στο μείγμα από τα κολοκυθάκια. Προσέχουμε όσο γίνεται ώστε να μη διαλυθεί, θέλουμε να μείνουν κομματάκια μέσα στο μείγμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ( όχι πολύ δυνατή). Μην αφήσετε το λάδι να κάψει πολύ πριν τους προσθέσετε για να μην καπνίσει.
Πως τούς τηγανίζουμε
Μόλις το λάδι ζεσταθεί, πλάθουμε τηγανίτες από το μείγμα και τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Κάθε τηγανιά χωράει περίπου 4-5 κολοκυθοκεφτέδες. Δεν βάζουμε πάρα πολλούς σε κάθε τηγανιά, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δε θα τηγανιστούν σωστά.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ανά πλευρά. Γυρνάμε τους κολοκυθοκεφτέδες μόνο μία φορά. Όταν είναι έτοιμοι τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά πριν τους σερβίρουμε, ώστε να απορροφηθούν τα λάδια.
Καλή όρεξη!
Και κάτι ακόμη
Ο χυλός του μίγματος δεν είναι πολύ σφιχτός, οπότε οι τηγανίτες σας θα είναι κάπως χαλαρές όταν τις τοποθετείτε στο τηγάνι. Μη σας ανησυχεί αυτό θα πήξουν και θα γίνουν υπέροχες
Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μιχαελα Στεφανουδης
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους