Παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις με πεντανόστιμους, αφράτους και νηστίσιμους λουκουμάδες.
ΥΛΙΚΑ
• 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
• ½ κούπα χλιαρό νερό
• 1 συσκευασία νωπή μαγιά (25 γρ.)
• 1 κούπα ρόφημα σόγιας
• 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη (μαλακωμένη)
• 2 κ.σ. ζάχαρη και επιπλέον για πασπάλισμα
• Κορν Φλάουερ για το άνοιγμα του φύλλου
• Σπορέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη στο ρόφημα σόγιας και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
• Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και του κορν φλάουερ φύλλο πάχους 1-1,5 cm.
• Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μοτίβα και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση με τη βοήθεια από ένα καπάκι.
• Αφήνουμε τους λουκουμάδες να ξαναφουσκώσουν.
• Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• Σερβίρονται ζεστοί πασπαλισμένοι με ζάχαρη.
Απο τη καταπληκτικη σελιδα μαγειρικής όλα νηστισιμα
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο