Παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις με πεντανόστιμους, αφράτους και νηστίσιμους λουκουμάδες.
ΥΛΙΚΑ
• 4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
• ½ κούπα χλιαρό νερό
• 1 συσκευασία νωπή μαγιά (25 γρ.)
• 1 κούπα ρόφημα σόγιας
• 2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη (μαλακωμένη)
• 2 κ.σ. ζάχαρη και επιπλέον για πασπάλισμα
• Κορν Φλάουερ για το άνοιγμα του φύλλου
• Σπορέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη στο ρόφημα σόγιας και ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
• Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια ελαστική ζύμη.
• Τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη και του κορν φλάουερ φύλλο πάχους 1-1,5 cm.
• Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μοτίβα και ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση με τη βοήθεια από ένα καπάκι.
• Αφήνουμε τους λουκουμάδες να ξαναφουσκώσουν.
• Βάζουμε το σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
• Σερβίρονται ζεστοί πασπαλισμένοι με ζάχαρη.