Συνταγή για παραδοσιακά λουκούμια τριαντάφυλλο χωρίς ζελατίνη και χωρίς αγάρ αγάρ από τον Γιώργο Ζώλη. Για να συνοδεύσουμε τον ελληνικό καφέ, να τρατάρουμε τους καλεσμένους μας και για να ταξιδέψουμε με την γεύση μας στα παιδικά μας χρόνια.
- νερό 900 ml
- ζαχαρη 900 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 150 γραμμάρια
- ξινό 1⁄2 κουταλάκι του γλυκού
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2-3 σταγόνες κόκκινο
- τριαντάφυλλο 2-3 σταγόνες λάδι
Υλικά
- ζάχαρη άχνη 150 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 50 γραμμάρια
Για την σύνθεση
Λουκούμια με σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή
Νηστίσιμα και vegan λουκούμια τριαντάφυλλο για ένα γλυκάκι που μοσχοβολάει παράδοση και σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει αναλυτικά την συνταγή και αξίζει να την δοκιμάσετε. Είναι χωρίς ζελατίνη και αγάρ αγάρ. Άπαιχτα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λουκούμια τριαντάφυλλο:
Recipe ingredients
sprinkling
150g powdered sugar
50g Corn Starch
Delights
900g of water
900g of sugar
½ tsp sour
150g Corn Starch
Food coloring
Pastry oil or 450g juice of your choice mixed with starch
Μερίδες 40 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Θερμίδες 112 kcal
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μισό νερό στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το άλλο μισό νερό σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα στη φωτιά.
Προσθέτουμε το κιτρικό οξύ στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Φέρνουμε σε βρασμό καθώς ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ με νερό από το μπολ, στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα γίνει άσπρο και παχύρευστο. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
Κουμπάνια: Η συνταγή για κρητικά λουκούμια
Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του. Η διαδικασία του βρασμού θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό το μείγμα να μην έχει καθόλου υγρασία. Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το αρωματικό έλαιο τριαντάφυλλο και ανακατεύουμε.
Για την σύνθεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το κορν φλάουρ.
Τοποθετούμε στη βάση ένα μεγάλο ξύλινο πάγκο κοπής και από επάνω τοποθετούμε ένα τετράγωνο τσέρκι. Κοσκινίζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ και ζάχαρης άχνης από πάνω να καλύψει όλο το τσέρκι.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Κοσκινίζουμε από επάνω με το μείγμα από ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ.
Το αφήνουμε στην άκρη για 5 ώρες να κρυώσει.
Στη συνέχεια, προσεκτικά κόβουμε περιμετρικά τις άκρες γύρω από το τσέρκι. Γυρίζουμε ανάποδα και κοσκινίζουμε ξανά από το μείγμα ζάχαρης άχνης και κορν φλάουρ. Τέλος, κόβουμε τα λουκούμια σε κύβους.
Tips
Μπορούμε να βάλουμε και πορτοκάλι, λεμόνι ή μαστίχα αντί για τριαντάφυλλο για άλλη γεύση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση αναλυτικά:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια