Εχετε δοκιμάσει ποτέ ένα αυθεντικό αμερικάνικο burger; Λοιπόν ήρθε η στιγμή να το κάνετε και δεν θα ξανά παραγγείλετε από fast food ποτέ ξανά!
- αλεύρι σκληρό 500 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 2 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 280 ml ζεστό
- βουτυρο Μισό φλιτζάνι λιωμένο
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αυγα 1
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 150 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τα μπιφτέκια
- κρεμμυδι 5-6 φέτες καραμελωμένα
- μαρούλι 1 μικρο φύλλο
- ντοματα 1
- αυγα 1
- μπεικον 2 φέτες
- αγγουράκι τουρσί 3-4
- τσένταρ 1-2 φέτες
- μουσταρδα Κατά βούληση
- μαγιονεζα Κατά βούληση
- κετσαπ Κατά βούληση
Για το burger
- πατατες 1 μερίδα τηγανιτές
Για συνοδευτικό
Τα burger είναι αμερικάνικα σάντουιτς με μοσχαρίσιο ή και μπιφτέκι κοτόπουλου με μαρούλι, καραμελωμένα κρεμμύδια, τηγανιτό αυγό μάτι, ντομάτα και μερικές σώς. Ολοκληρώνεται η γεύση τους από αφράτα και απαλά ψωμάκια brios.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά μαγαζιά που πωλούν burger ενώ και πολλές νοικοκυρές έχουν αποπειραθεί να φτιάξουν τα δικά τους σπιτικά burger με μεγάλη επιτυχία. Παρόλα αυτά λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα την αυθεντική συνταγή για αμερικάνικο burger και αυτήν την συνταγή θα μοιραστούμε σήμερα. Λαχταριστό και σίγουρα πανεύκολο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αυθεντικό Αμερικάνικο burger:
Εκτέλεση για τα ψωμάκι του αμερικάνικου burger
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το σκληρό αλεύρι, την ξερή μαγιά, το ζεστό γάλα, το βούτυρο λιωμένο, την ζάχαρη, το αυγό και το αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας. Η ζύμη μας θέλουμε να κολλάει στα χέρια για να γίνουν τα ψωμάκια μας αφράτα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Το βραδινό που θα σε χορτάσει : Σπιτικά Hamburger
Αφού περάσουν τα 30 λεπτά περίπου ζυμώνουμε τα ψωμάκια για burger. Ψήνουμε τα ψωμάκια στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα μέχρι να ροδίσουν καλά σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Εκτέλεση για το μπιφτέκι
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά με το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε σε μπιφτέκι και το τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο καυτό ηλιέλαιο.
Προσοχή με το ηλιέλαιο διότι ο κιμάς βγάζει και αυτός λίπος καθώς τηγανίζεται. Το πατάμε με μία σπάτουλα για να γίνει το μπιφτέκι πιο πλατύ καθώς το τηγανίζουμε και περιμένουμε να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Έτοιμο!
Εκτέλεση για το burger
Αρχικά τηγανίζουμε το αυγό σε μάτι και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Έπειτα ε ένα τηγάνι με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καραμελώνουμε το κρεμμύδι μας, το οποίο το έχουμε κόψει σε φέτες. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και καραμελώσουν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα.
Παίρνουμε το κάτω ψωμάκι για burger. Στρώνουμε από πάνω φύλλα μαρουλιού, την μουστάρδα, την μαγιονέζα και την κέτσαπ, την ντομάτα την οποία την έχουμε κόψει σε ροδέλες, το μπιφτέκι μας ψημένο, τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το τυρί τσένταρ και το αυγό μάτι.
Δείτε ακόμα Texas BBQ burgers καλύτερα και από τα αγοραστά
Επίσης βάζουμε το μπέικον το οποίο προηγουμένως το έχουμε σοτάρει μέχρι να πάρει χρώμα σε λίγο ελαιόλαδο, το αγγουράκι τουρσί κομμένο σε ροδέλες για να γίνει πίκλες και από πάνω αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ακόμη μαγιονέζα, μουστάρδα και κέτσαπ και κλείνουμε το burger. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και απολαμβάνουμε.
Tips για το αυθεντικό αμερικάνικο burger
Οι δοσολογίες στα υλικά της γέμισης αντιστοιχούν σε 1 burger. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα ψωμάκια για μέρες, και να φτιάχνουμε ένα burger την φορά. Αποθηκεύονται είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε στο ψυγείο. Τα υλικά στο burger μπορούμε να τα βάλουμε με όποια σειρά μας αρέσει αρκεί να τελειώνει και να αρχίζει με τις σώς έτσι ώστε να κολλήσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr