Αυτή η τυροπιτα είναι πολύ νόστιμη , χορταστική και με μια σαλάτα τέλειο γευμα !!!
Ταψί Νο 40
7 αυγά
2 κούπες γάλα
Μισή κούπα μακαρονακι (κοφτακι)
3 κσ λάδι
500 γρ τυρί φέτα
Μισή κούπα διαφορα τυριά τριμμενα πχ γραβιερα, κεφαλοτυρι κτλ ( εγώ σήμερα έβαλα τυρί κρέμα) προαιρετικα
Πιπέρι.
Φύλλα: 2 .1/2 Κούπες αλεύρι , αλάτι, λάδι, ξυδι, νερό. Ζυμώνουμε καλά. Εγώ το κάνω από το βράδυ και το διατηρώ στο ψυγείο.
Ανοίγουμε 1 μεγάλο φύλλο για κάτω να πέφτει έξω από το ταψί και άλλα 3 στο μέγεθος του ταψιου
Σε κατσαρόλακι βραζουμε το μακαρονακι για 8 λεπτά. Το σουρωνουμε και του ρίχνουμε 1 κσ λάδι .
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα να δυαλιθουν και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε καλά. Από αυτότο μειγμα κρατάμε μισό φλυτζ.
Σπάμε τη φέτα με τα χέρια και τη ρίχνουμε στα αυγά, ρίχνουμε και τα υπολοιπα υλικα.
Σε λαδομενα ταψί βάζουμε το μεγάλο φύλλο λαδωνω, το δεύτερο φύλλο, ριχνω το μειγμα και πάνω σκορπω 2 κσ Βιτάμ σε μικρά κομματάκια. Βάζω το τρίτο φύλλο, γυρίζω τα φύλλα προς τα μέσα λαδωνω και το τέταρτο φύλλο. Ριχνω στο φλιτζάνι που κρατησα με το μειγμα απο αυγό, γάλα και ρίχνω 3 κσ λάδι. Παίρνω μια οδοντογλιφιδα και τρυπώ σε πολλές μεριές την πίτα. Απλωνω καλά πάνω το μειγμα και ψήνω στους 160-170 για 50 λεπτά αέρα και κάτω αντίσταση.
Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου – Gogo Samiou
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές