Δροσερό, φανταστικό και αρκετά διαφορετικό, το γλυκό ψυγείου που προτείνουμε για σήμερα.
Υλικά που θα χρειαστούμε
6 Granola bars της αρεσκείας μας
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
¼ φλ. αλεύρι
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 ασπράδια αυγού
½ φλ. καστανή ζάχαρη + 2 κ.σ.
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ. φρέσκες φράουλες κομμένες σε κυβάκια
How to
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε τις μπάρες στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
Κρατάμε τη μισή ποσότητα στην άκρη και την άλλη μισή την αναμειγνύουμε σε μπολ με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι και το λιωμένο βούτυρο.
Απλώνουμε το βουτυρωμένο μείγμα σε τετράγωνη φόρμα ή πυρίμαχο σκεύος, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το ½ φλυτζάνι ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε 5 λεπτά ακόμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού και το τυρί κρέμα.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα ασπράδια και χτυπάμε όλα τα υλικά με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος ρίχνουμε και τις φρέσκες φράουλες.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην ψημένη βάση και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα της granola που κρατήσαμε στην άκρη.
Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Πηγή: limeandlife.comΕιδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια