Αγριογούρουνο στιφάδο στην γάστρα!Σήμερα θα φάμε λαχταριστό αγριογούρουνο στιφάδο στη γάστρα! Θα το συνοδεύσουμε αν θέλουμε με μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. Πρώτα όμως, πρέπει να δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό αγριογούρουνο στιφάδο.
- αγριογούρουνο 2 1/2 κιλά
- κρεμμυδι 2 κιλά κοκκάρι
- σκορδο 2 σκ.
- ελαιολαδο 3/4 φλ .
- κρασι 3/4 φλ. λευκό
- ξύδι 2 σφηνάκια
- ντοματα 1 1/2 κουτάκι χυμό από
- πελτές ντομάτας 2 κ.σ γεμάτη
- δάφνη 2 φύλλα
- δενδρολίβανο 2 κλωναράκια
- κανελά 1 ξύλο
- μπαχάρι 5 μπαλίτσες
- γαρίφαλο 4 μοσχοκάρφια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- νερό 1/2 κούπα
Υλικά
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμη τηγανιά από αγριογούρουνο με πιπεριές σκέτο λουκούμι
Μπορεί η συνταγή να σας ακούγεται μπελαλίδικη όμως πιστέψτε μας είναι πολύ εύκολη και φυσικά αξίζει να την δοκιμάσετε. Αυτό το αγριογούρουνο στιφάδο θα σας φέρει μνήμες από το χωριό σας. Ένα φαγητό της γιαγιάς που το δοκιμάσαμε πρόσφατα και γλείφαμε και τα δάχτυλά μας. Δείτε την εκτέλεση για αγριογούρουνο στιφάδο παρακάτω:
Εκτέλεση
(Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ)
Στην αρχή πλένουμε το κρέας μας από το προηγούμενο βράδυ πολύ καλά και το βάζουμε σε μία λεκάνη μαζί με 1/3 ξύδι και νερό μέχρι να σκεπάσουμε το κρέας μας. Το αφήνουμε όλο το βράδυ μέσα στο ψυγείο. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο νερό όλο το βράδυ.
(Την επόμενη μέρα)
Στραγγίζουμε καλά τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε ελαφρώς με λίγο λάδι. Τα βάζουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε καλά και στεγνώνουμε το κρέας μας. Το προσθέτουμε μέσα στο πήλινο. Προσθέτουμε λάδι, κρασί, ξύδι και όλα τα μυρωδικά. Βάζουμε επίσης χυμό ντομάτας, πελτέ και το νερό και ανακατεύουμε λίγο. Στην συνέχεια βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Επίσης βάζουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ελαφρώς ανακινώντας την γάστρα. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες περίπου. Θέλουμε το κρέας να γίνει λουκούμι και να μελώσει η σάλτσα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το κρέας μας με ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.
Tips
Τα κρεμμύδια τα βάζουμε στο νερό για όλο το βράδυ γιατί φεύγει η σπιρτάδα και γλυκαίνουν. Αν έχουμε αγριογούρουνο στην κατάψυξη το αποψύχουμε και το βάζουμε σε ξύδι και νερό και πάλι για μία μέρα.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzela Antonopoulou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής; daddy-cool.gr