Αφράτα αλάδωτα κεφτεδάκια λαχανικών στον φούρνο, για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να τα απολαύσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο, αφού είναι μία άκρως υγιεινή πρόταση για κεφτεδάκια.
- πατατες 4 μέτριες
- καρότο 2
- κρεμμυδι 2
- αρακας 1 κούπα
- καλαμποκι 1 κούπα
- πιπεριά 1 πράσινη κέρατο
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού
- κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- φρυγανιά 6-8 τριμμένες
Υλικά
Την Μεγάλη Εβδομάδα, ξεκινούν πολλοί από εμάς να νηστεύουμε και από λάδι. Δεν χρειάζεται όμως να τρώμε νερόβραστα φαγητά, επειδή νηστεύουμε. Κι όμως, μπορούμε να φτιάξουμε ακόμη και αφράτα κεφτεδάκια, χωρίς ίχνος λάδι, με λαχανικά.
Δείτε ακόμα Ζυμαρικά αλάδωτα στο φούρνο
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε αφράτα κεφτεδάκια λαχανικών αλάδωτα, για την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και κάθε περίοδο νηστείας. Εμείς τα φτιάχνουμε πολύ συχνά και μέσα στον χρόνο, όταν θέλουμε κάτι άπαχο και υγιεινά για εμάς και τα παιδιά μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλάδωτα κεφτεδάκια λαχανικών:
Εκτέλεση για τα αλάδωτα κεφτεδάκια λαχανικών
Πλένουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά με το καλαμπόκι. Αφού βράσουμε όλα τα λαχανικά μας, κάνουμε πουρέ την πατάτα με το καρότο.
Προσθέτουμε τον αρακά και το καλαμπόκι χωρίς να τα λιώσουμε, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια, το κύμινο, τον κουρκουμά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και στο τέλος θρυμματίζουμε στο μούλτι τις φρυγανιές και τις προσθέτουμε και αυτές.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα αλάδωτα πιτσάκια
Ζυμώνουμε πολύ καλά σε σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας όπως συνήθως και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου.
Tips για τα Αλάδωτα κεφτεδάκια λαχανικών στον φούρνο
Μπορούμε να βάλουμε και λίγο ελαιόλαδο αν θέλουμε. Αν το καλαμπόκι είναι σε κονσέρβα δεν χρειάζεται βράσιμο οπότε βράζουμε σκέτο τον αρακά. Αν δεν έχουμε ολόκληρες φρυγανιές και έχουν έτοιμη τριμμένη φρυγανιά, προσθέτουμε λίγη λίγη φρυγανιά στην ζύμη μέχρι να γίνει σφιχτή.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Ditsa
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές