Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια νόστιμη συνταγή για Αλάδωτα μακαρόνια με ελιές. Τις ημέρες της Σαρακοστής υπάρχουν και άνθρωποι που νηστεύουν ακόμη και από το λάδι. Είναι κάτι πολύ δύσκολο, αφού συνήθως τα φαγητά χωρίς λάδι είναι πολύ άνοστα. Έτσι τουλάχιστον πιστεύεται κι εμείς με την σημερινή συνταγή θα σας διαψεύσουμε.
- φιογκακια Μισό πακέτο και λίγο παραπάνω
Υλικά
- καρυδια Μια χούφτα γεμάτη
- ελιές 5 κουταλιές της σούπας σε φέτες
- ταχίνι 1 κουτάλια της σούπας γεμάτη
- κετσαπ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- ντοματα 2 κουταλιές της σούπας χυμό
- πάπρικα 2 κουταλιές του γλυκού γεμάτες γλυκιά
- σκορδο Μισή κουτ.γλ ξερό (σκόνη)
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
- νερό 5 κουταλιές της σούπας από τα βρασμένα μακαρόνια
- αλατι Κατά βούληση
Για την σάλτσα
- ελιές 1 κ.σ.
Για το γαρνίρισμα
Σήμερα θα φτιάξουμε αλάδωτα μακαρόνια με ελιές. Μακαρόνια φιογκάκια με σάλτσα ντομάτας χωρίς σταγόνα λάδι. Είναι ιδανικά για τις ημέρες της νηστείας. Το ταχίνι και η σκόνη καρυδιών βγάζουν τα δικά τους έλαια κι έτσι η συνταγή είναι πεντανόστιμη και δύσκολα καταλαβαίνεις ότι είναι αλάδωτη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Αλάδωτα μακαρόνια με ελιές:
Εκτέλεση για τα φιογκάκια
Βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε αλλά κρατάμε 5 κουταλιές της σούπας από το νερό για την σάλτσα.
Δείτε ακόμα Vegan χαλβάς χωρίς λάδι με κρέμα – Νηστίσιμος (βίντεο)
Εκτέλεση για την σάλτσα χωρίς λάδι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ταχίνι, την κέτσαπ, τα καρύδια σε σκόνη, τις ελιές, τον χυμό ντομάτας, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, την ζάχαρη, το ξερό δυόσμο και το νερό από τα βρασμένα μας μακαρόνια. Στο τέλος βάζουμε και το αλάτι. Βράζουμε όλα τα υλικά μας μας ίσα να πάρουν μία βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις δέσουν ωραία οι γεύσεις μεταξύ τους προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δέσουν τα υλικά σερβίρουμε κι γαρνίρουμε με τις ελιές για το γαρνίρισμα.
Tips για για Αλάδωτα μακαρόνια με ελιές.
Αν θέλουμε πιο αραιή την σάλτσα μας κρατάμε πιο πολύ νερό από τα μακαρόνια. Καλό θα ήταν να βράζετε τα μακαρόνια την ίδια στιγμή που φτιάχνετε και την σάλτσα για να μπορέσετε να προσθέσετε το νερό που θέλετε. Τις ελιές τις πλένουμε πολύ καλά πριν τις βάλουμε στην συνταγή μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Amalia Kosmidi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr