Συνταγή για αλάδωτα τρουφάκια με ινδοκάρυδο για τη Μεγάλη Παρασκευή, έτσι ώστε να μη στερηθούμε το γλυκό. Το τέλειο γλυκάκι και για τους vegans, αρωματικό και πεντανόστιμο, από τη φίλη μας Μαντυ Μπαξιβανη.
- αμυγδαλα 2 φλυτζάνια τσαγιού ασπρισμένα
- φρυγανιά 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού τριμμένη
- ινδοκαρυδο 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού
Υλικά
- ζαχαρη 2 κούπες τσαγιού
- νερό 2 κούπες τσαγιού
- λεμονι 1 κουταλιά της σούπας χυμό
- βανίλια 1
Για το σιρόπι
- ινδοκαρυδο 300 γραμμάρια περίπου
Για την επικάλυψη
Νηστίσιμα τρουφάκια με φρυγανιά
Μπορεί η Μεγάλη Παρασκευή να είναι η πιο πένθιμη ημέρα του έτους αλλά δε χρειάζεται να στερηθούμε το γλυκό. Γι’ αυτό κι εμείς σας φτιάξαμε αλάδωτα τρουφάκια με φρυγανιά και ινδοκάρυδο, σιροπιασμένα και πεντανόστιμα που μοσχοβολούν καρύδα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αλάδωτα τρουφάκια για τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Μόλις τελείωσα!!! Νηστίσιμες αλαδωτες τρουφοκαρυδουλες!!!! .Συγχωρέστε με συνταγουλα αύριο πρώτα ο Θεός θα σας δώσω. Είμαι κομμάτια..
Καλό και ευλογημένο ξημέρωμα Τετάρτης!!Καλησπέρα στην ομάδα μας ..Το αγαπημένο μου γλυκάκι για την αρχή κάθε νηστείας…Νηστισιμο και αλαδωτο..
Εκτέλεση για τα αλάδωτα τρουφάκια για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αρχικά περνάμε τα αμύγδαλα από το μούλτι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να πάρει 2-3 βράσεις, διότι δε θέλουμε να δέσει πολύ. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και τη φρυγανιά.
Τρουφάκια μήλου χωρίς ζάχαρη
Έπειτα προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη. Ζυμώνουμε και κάνουμε μπαλάκια. Τα ρολάρουμε μέσα στο ινδοκάρυδο και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξουν. Έπειτα τα μοιράζουμε σε χαρτάκια και απολαμβάνουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr