Συνταγή για σιροπιασμένες σιμιγδαλένιες γεμιστές με κεράσια, για να συνοδεύσουν το καφεδάκι μας ή το κλείσιμο ενός δείπνου την Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς λάδι, από τη φίλη μας Efi Efi.
- Σιμιγδάλι ψιλό 220 ml
- νισεστέ 50 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 80 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 90 ml
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1
Υλικά
- κερασια 15 ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- λικέρ 1 σφηνάκι μαστίχα
Για το άλειμμα
Νηστίσιμο σοκολατένιο γλυκό χωρίς λάδι και χωρίς ψήσιμο
Σήμερα θα σας δείξουμε μία συνταγή για αέρινες σιμιγδαλένιες γεμιστές, νηστίσιμες και vegan, χωρίς λάδι τόσο για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, όσο και για κάθε περίοδο νηστείας ή vegan διατροφής. Είναι σιροπιασμένες, πάρα πολύ νόστιμες και έχουν ένα κερασάκι στο κέντρο!!! Το τέλειο κέρασμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις αλάδωτες, σιμιγδαλένιες γεμιστές για τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Εκτέλεση για τις αλάδωτες, σιμιγδαλένιες γεμιστές για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Βάζουμε σε ένα μπολ το ψιλό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν πάουντερ, το νισεστέ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη την ανοίγουμε σε φυλλαράκι με τις παλάμες μας και τοποθετούμε στο κάθε φυλλαράκι από ένα κερασάκι.
Πλάθουμε το φυλλαράκι σε στρογγυλό, σαν τρουφάκι και τοποθετούμε τα γλυκάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το λικέρ μαστίχας, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Έπειτα τα διακοσμούμε με το φιλέ αμυγδάλου και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς λάδι με λίγα υλικά
Έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Σε ένα σκεύος βάζουμε το νερό, τη φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 5 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα από το ταψί, τοποθετούμε τα γλυκάκια μας ξανά μέσα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι. Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 1 τέταρτο με 20 λεπτά.
Tips για τις αλάδωτες, σιμιγδαλένιες γεμιστές για τη Μεγάλη Εβδομάδα
Αντί για λικέρ μαστίχα μπορούμε να βάλουμε ούζο.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την εκτέλεση:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια