Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά με χυμό πορτοκαλιού χωρίς λάδι και χωρίς ζάχαρη. Είναι ένας νηστίσιμος χαλβάς με μόλις 3 υλικά για τη Σαρακοστή, τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και κάθε περίοδο νηστείας, από το Δημήτρη Μιχαηλίδη.
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 λίτρο
- Σιμιγδάλι χοντρό 150 γραμμάρια
Υλικά
- κανελά Κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
Χαλβάς με κακάο
Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας και την Μεγάλη Εβδομάδα, αυτή η νηστεία γίνεται ακόμη πιο αυστηρή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε νόστιμα φαγητά και γλυκά. Όπως αυτός ο αλάδωτος και χωρίς ζάχαρη σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη, με μόλις 3 υλικά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον αλάδωτο σιμιγδαλένιο χαλβά χωρίς ζάχαρη:
Εκτέλεση για τον αλάδωτο σιμιγδαλένιο χαλβά χωρίς ζάχαρη
Βάζουμε τον χυμό να βράσει σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει και να δέσει το μείγμα.
Λαδώνουμε (για να μην κολλήσει) μια μικρή φόρμα για κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Παραδοσιακός χαλβάς με αλεύρι
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια