Υλικά συνταγής
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
12 ελιές χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
2-3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέσα σε ένα μπολ το βούτυρο με τα αυγά και κατόπιν προσθέτετε κατά μικρές ποσότητες το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τα το ζαμπόν, τα τυριά, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές και αλατοπίπερο.
Μοιράζετε το μείγμα σε χάρτινες ή μεταλλικές θήκες για κεκάκια και ψήνετε στο φούρνο 50΄ περίπου στους 160°-180° C, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα