Όσο τρώγαμε ,σκεφτόμουνα πως θα σας περιγράψω τη γεύση της.Δε βρήκα λόγια όμως γιατί απλά δεν υπάρχουν!Πεντανοστιμη,ζουμερή,πικάντικη,γεμάτη γεύση και άρωμα!(και πάλι δε φτάνουν)
ΥΛΙΚΑ για τη βάση(για μια μέτρια ταρτιέρα)
1,5 κούπα αλεύρι
1/2 φλυτζανάκι ελαιόλαδο (για ελληνικό καφέ)
1/2 κούπα νερό
1 κγ αλάτι
1 κγ πιπέρι
1 κγ ρίγανη
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση
300 γρμ κιμά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κγ πάπρικα
1 κσ κέτσαπ
αποφλοιωμένα ντοματάκια
φέτα
γκούντα
ντοματίνια
μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε προσθέτοντας σε ένα λεκανάκι όλα τα υλικά για τη ζύμη.Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια,μέχρι να κολλάει λιγάκι μόνο η ζύμη(δεν τη θέλουμε πολύ σφιχτή)
Ψήνουμε σε ταρτιέρα περασμένη με λίγο βιτάμ και αλεύρι στον αέρα στους 180 C .
Όσο ψήνεται η τάρτα μας,σωτάρουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι,μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά και τον κιμά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει.Όταν είναι έτοιμη,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Όταν η βάση ψηθεί,ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι ώστε να μη σπάσει όταν μπει η γέμιση.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τα ντοματίνια, τη φέτα και το γκούντα,προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
*Σημ Η γέμιση για την τάρτα μπορεί να είναι οτιδήποτε.Μερικές ιδέες είναι,με λαχανικά(μελιτζάνα,κολοκυθάκι,καρότο,πιπεριές),κοτόπουλο(με λευκή ή κόκκινη σάλτσα),λουκάνικο ή ότι άλλο μας αρέσει.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη (14/01) – Η Λίστα με τις περιοχές -συνεχής ενημέρωση
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Ο μικρός Παναγιωτάκης έφυγε από στέρηση οξυγόνου – Τα νέα αποτελέσματα των ιστολογικών
- Πές μου το ζώδιο σου να σου πω ποιον Τοξικό άνθρωπο πρέπει να βγάλεις από τη ζωή σου το 2025
- Grand Hotel Επόμενα επεισόδια: 45, 46, 47
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε