Τα πιο λαχταριστά αλμυρά μάφινς που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Με φιλαδέλφεια και τυρί που απογειώνουν τη γεύση και τα κάνουν το αγαπημένο κολατσιό μικρών και μεγάλων!! Πάμε να τα δοκιμάσουμε;;;;
ΣΥΝΤΑΓΗ:
200 μλ γάλα χλιαρό
100μλ.λαδι καλαμποκελαιο
1φακ.μαγια
1 κουταλάκι του τσαγιού – ζαχαρη
1 κουταλάκι του τσαγιού – αλατι
1 αυγό
1 κρόκο για να αλείφουμε από πάνω
470γρ.αλευρι(ΓΟΧ η αλεύρι για τσουρεκια)
200γρ.τυρι φιλαδελφεια
σουσάμι
Δείτε ακομη Κασεροκουλούρες τέλειες για κολατσιό που τα παιδιά θα λατρέψουν!
Εκτέλεση
Στο χλιαρό γάλα βάζω την ζάχαρη, μαγιά και 2κ.σ αλεύρι ανακατεύω και το αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Κοσκινίζω το αλεύρι με το αλάτι, βάζω την ενεργοποιημενη μαγιά, λάδι, ελαφριά χτυπημένο το αυγό. Ζυμώνω την ζύμη και την αφήνω σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζω την ζύμη σε 12 μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουν σε μικρό φύλλο. Βάζω στην άκρη το τυρί, το υπόλοιπο το κόβω σε λωρίδες. (δες φώτο) Τα τυλίγω σαν σαλιγκαράκια και τα βάζω σε καλά λαδωμένα φορμακια για μαφιν. Τα αφήνω για λίγα λεπτά πάλι να φυσκωσουν σκεπασμένα, μετά τα αλοιφω με τον κροκο. Ψηνω στους 200°μόνο με αντίστασης.
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Ανακαλούνται γαριδάκια – Μεγάλος κίνδυνος για την υγεία
- Σχολεία : Τι θα ισχύει με τις απουσίες λόγω γρίπης
- Ζωή Ναλμπάντη : “Γέννησα τη μία μου κόρη στο χαλάκι του μπάνιου, ο άνδρας μου έκοψε τον ομφάλιο λώρο”
- Η Γη της Ελιάς : Το κάνεις όλο και χειρότερο Στάθη- Η Ιουλία τον κατακεραυνώνει