Close

Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα και αλεύρι ολικής

(Για το Σάββατο) Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα & αλεύρι ολικής

Συνταγή για αλμυρά μπισκότα  με τσένταρ, παρμεζάνα και αλεύρι ολικής άλεσης για εσάς και τα παιδιά σας. Αυτά τα υπέροχα αλμυρά μπισκοτάκια είναι απλά πανέμορφα και σε γεύση και σε εμφάνιση. Είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ για τώρα που μένουμε σπίτι.

Αντί να τρώμε πατατάκια κι άλλες αηδίες, μπορούμε να φάμε αυτά τα υπέροχα αλμυρά μπισκότα. Στην ταινία, στην αγαπημένη μας σειρά ή όταν θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι νόστιμο στο σπίτι.

Δείτε ακόμα Αλμυρά νηστίσιμα κουλουράκια με ελιές, καρότο ή τυρί

Είναι απλά το απόλυτο σνακ και πρέπει να το δοκιμάσετε. Και η παρασκευή αυτών των αλμυρών μπισκότων; Πανεύκολη. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή τρίβουμε στο πολύ ψιλό την παρμεζάνα και το τσένταρ. Βάζουμε τα τριμμένα τυριά σε ένα μπολ μαζί με την πάπρικα και το αλέυρι ολικής άλεσης. Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά. Προσθέτουμε έπειτα το παγωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμος.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε λίγο νερό μέχρι να έχουμε μία ωραία ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε κουπάτ τα μπισκότα μας. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπισκότα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Tips

Τα μπισκότα μπορούν να γίνουν και με αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα & αλεύρι ολικής Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα & αλεύρι ολικής Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα & αλεύρι ολικής Αλμυρά μπισκότα με τσένταρ, παρμεζάνα & αλεύρι ολικής

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr