Close

Αλμυρα μπισκοτοπιτάκια με ελια και πορτοκαλι για ολες τις ωρες ,για μπουφε για ο,τι θελετε!!!!!

Αλμυρα μπισκοτοπιτάκια με ελια και πορτοκαλι για ολες τις ωρες ,για μπουφε για ο,τι θελετε!!!!!

Αλμυρά μπισκοτοπιτάκια με ελια και πορτοκαλι
??????? για ολες τις ωρες ,για μπουφε για ο,τι θελετε!!!!!!!!!

ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικα

160 γρ βουτυρο Lurpak σε θερμοκρασια δωματιου
100 γρ τριμμενο κασερι Milner η παρμερζανα η ο,τι αλλο θελετε εσεις
200 γρ ελιες κομμενες σε φετες στραγγισμενες
1 φλιτζανι φρεσκο χυμο πορτοκαλιου η φυσικο χυμο σε χαρτινο κουτακι
1 κουταλι της σουπας ριγανη
1 κουταλακι του γλυκου μαυρο πιπερι{ αν σας αρεσει}
1 κουτακι του γλυκου αλατι {προεραιτικα}
αλευρι οσο παρει που φουσκωνει μονο του
1 αυγο για αλειμμα
20 ελιες ολοκληρες

Εκτελεση

Σ ενα μπολ βαζουμε το βουτυρο,το κασερι,τις κομμενες ελιες,
το χυμο,τη ριγανη και το πιπερι!
Αρχιζουμε να ζυμωνουμε ολα τα υλικα ριχνοντας σιγα σιγα το αλευρι μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη ευπλαστη ,μαλακη ωστε να μην κολλαει στα χερια μας και στα τοιχωματα του μπολ!
Αφου γινει η ζυμη μας την αφηνουμε λιγο στο ψυγειο να ξεκουραστει ,γυρω στα 30 λ!
Στη συνεχεια απλωνουμε τη ζυμη μας σε μια λαδοκολλα και με ενα ρολακι την ανοιγουμε!
Κοβουμε με ενα κουπ πατ και στο κεντρο τοποθετουμε μια ελια για ντεκορ!
Τα μεταφερουμε στο ταψι με λαδοκολλα!
Αλειφουμε με αυγο!
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β για 20 με 25 λ!
Καλη επιτυχια!

Αλμυρα μπισκοτοπιτάκια με ελια και πορτοκαλι για ολες τις ωρες ,για μπουφε για ο,τι θελετε!!!!!

Αλμυρα μπισκοτοπιτάκια με ελια και πορτοκαλι για ολες τις ωρες ,για μπουφε για ο,τι θελετε!!!!!

Αλμυρα μπισκοτοπιτάκια με ελια και πορτοκαλι για ολες τις ωρες ,για μπουφε για ο,τι θελετε!!!!!

Αλμυρα μπισκοτοπιτάκια με ελια και πορτοκαλι για ολες τις ωρες ,για μπουφε για ο,τι θελετε!!!!!