Close

ΑΛΜΥΡΑ Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς αφράτα και πεντανόστιμα.!!!

ΑΛΜΥΡΑ Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς αφράτα και πεντανόστιμα.!!!

Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς φράτα και πεντανόστιμα.!!!

Υλικά:
500 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100+150 γρ, γάλα χλιαρό
75+50 γρ. βούτυρο μαλακό (τα 50 γρ, για το άλειμμα του φύλλου)
1 ξερή μαγιά
1 κουταλάκι μπέκιν
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση:
2 κουταλιές σάλτσα πιπεριάς

1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 κύβο σκορδοβούτυρο με αρωματικά
1 ασπράδι αυγού( τον κρόκο για επάλειψη)

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
Κάνουμε μία γούβα και βάζουμε 100 γρ, γάλα, τη ζάχαρη και το τη μαγιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 10 λεπτά.
Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη με το χέρι ή με το μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη για 20 λεπτά να φουσκώσει

Ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο, απλώνουμε 50 γρ, βούτυρο και το μείγμα της γέμισης.
Κάνουμε ρολό και κόβουμε σε τρίγωνα ή φέτες, αφήνουμε να φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά.
Περνάμε με τον κρόκο του αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα.
Ψήνουμε στους 175 στον αέρα 20-25 λεπτά!!!
Καλή όρεξη!!!

Υλικά Για τη σάλτσα πιπεριας
2 κιλά πιπεριές Φλωρίνης
2-3 μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 φλιτζάνι λάδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ξύδι
1 κ.γλ. ζάχαρη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας ( προαιρετικά )
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, και τις καθαρίζουμε.

Τις περνάμε από μπλέντερ.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

ΑΛΜΥΡΑ Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς αφράτα και πεντανόστιμα.!!!ΑΛΜΥΡΑ Ψωμάκια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς αφράτα και πεντανόστιμα.!!!Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι μέχρι να μελώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά να φύγουν τα πολλά υγρά

Ανακατεύουμε συχνά να μην μας κολλήσει

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αν θέλουμε να είναι σαν αλοιφή η σάλτα την περνάμε με ραβδομπλέντερ αν υπάρχει, μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Όταν τα ανοίγουμε τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!

Πηγή: http://zzcook.blogspot.gr