Αλμυρές κρέπες με καλοκαιρινή γέμιση. Συνταγή για αλμυρές κρέπες με καλοκαιρινή γέμιση, τυρί κρέμα, ένταμ, μπέικον και ντομάτα.
- αυγα 2 μεσαία
- ελαιολαδο 80 ml
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική
- Γάλα φρέσκο 400 ml
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220 γραμμάρια
Υλικά
- τυρί κρέμα 250 γραμμάρια περίπου
- ένταμ 5-6 φέτες
- μπεικον 5-6 φέτες
- ντοματα 1 μεσαία σε φέτες
- ρίγανη Κατά βούληση
Για την γέμιση
Σήμερα έχουμε για εσάς λαχταριστές κρέπες που αν τις φτιάξετε και διαδώσετε την συνταγή θα κλείσουν όλες οι κρεπερί της γειτονιάς σας. Εμείς θα βάλουμε σε αυτές τις αλμυρές κρέπες ,φρέσκιες ντομάτες, μπέικον, ένταμ και τυρί κρέμα.
Παρόλα αυτά μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικά σας αρέσουν και ακριβώς γι’ αυτό είναι η ιδανική συνταγή για αλμυρές κρέπες με καλοκαιρινή γέμιση που μπορούμε να δώσουμε ακόμη και σαν σχολικό κολατσιό. Αν θέλετε να προσφέρετε τις αλμυρές κρέπες για το σχολείο, τότε μπορείτε να βάλετε καπνιστή γαλοπούλα, τυρί και φρέσκα λαχανικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις αλμυρές κρέπες:
Εκτέλεση για το μείγμα για κρέπες
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τα αυγά, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, το φρέσκο γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το τηγάνι και με μία κουτάλα για την σούπα ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό τηγάνι λίγο λίγο μέσα. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Εκτέλεση για τις κρέπες
Αφαιρούμε από την φωτιά τις κρέπες μόλις πάρουν χρώμα από κάθε μεριά και αλείφουμε από πάνω λίγο τυρί κρέμα. Πάνω από τυρί κρέμα βάζουμε μερικές φέτες ένταμ, μερικές φέτες μπέικον, λίγη ντομάτα και ρίγανη.
Δείτε ακόμα Tο πιο νόστιμο βραδινό: Κρέπες με τυριά
Κλείνουμε τις κρέπες και τις βάζουμε πάλι πίσω στην φωτιά για άλλα 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.
Tips για τις αλμυρές κρέπες με καλοκαιρινή γέμιση
Μπορούμε να κοσκινίσουμε το αλεύρι για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα σβολιάσει το μείγμα.
Η συνταγή είναι του αγαπημένου μας φίλου Alex Foukas
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024