Συνταγή για Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και αλεύρι ολική για κολατσιό στο σχολείο, για το ταπεράκι του ολοήμερου, για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ αλλά και για την δουλειά.
- κολοκύθα 600 γραμμάρια τριμμένη
- αλεύρι ολικής άλεσης 350 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο τριμμένο
- ελαιολαδο 150 ml
- αυγα 3
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι 2%
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- φέτα 250 γραμμάρια
- μυζήθρα 200 γραμμάρια νωπή
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- ρεγκάτο 100 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
Η σημερινή μας αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι το κάτι άλλο, ειδικά αν σας αρέσει η κολοκύθα. Εμείς επειδή την λατρεύουμε, δεν θα μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε και αυτήν την αλμυρή κολοκυθόπιτα. Μάλιστα βάλαμε αλεύρι ολικής άλεσης, γιατί προσέχουμε και την διατροφή μας τρομάρα μας.
Η κολοκυθόπιτα αυτή είναι μία πολύ υγιεινή πρόταση για το σχολικό κολατσιό και για το ολοήμερο ενώ αποτελεί και μία πολύ χορταστική επιλογή για ένα δύσκολο 12ωρο στην δουλειά. Όμως εξαιτίας της κολοκύθας εμείς θα την βλέπαμε άνετα και σαν συνοδευτικό σε έναν Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Εσείς;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και αλεύρι ολική:
Εκτέλεση για την Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και αλεύρι ολική
Αρχικά τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να κατεβάσει τα πολλά υγρά η κολοκύθα. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε στα αυγά το γιαούρτι, το ελαιόλαδο (αφού ξεχωρίσουμε 3 κουταλιές της σούπας για το λάδωμα του σκεύους), τον ξερό δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.
Ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά με το σύρμα και προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια παίρνουμε στα χέρια λίγη λίγη την κολοκύθα και την στύβουμε ελαφρώς.
Δείτε ακόμα Η εύκολη πίτα της εβδομάδας: Κολοκυθόπιτα στο τηγάνι χωρίς φύλλο
Δεν θέλουμε να φύγουν όλα τα υγρά της κολοκύθας. Προσθέτουμε την κολοκύθα με αυτόν τον τρόπο στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και λαδώνουμε μία λαμαρίνα φούρνου.
Ρίχνουμε το μείγμα εκεί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά.
Tips για την ΑΑλμυρή κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα και αλεύρι ολική
Γίνεται και με κολοκυθάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα