Close

Αλμυρή τάρτα με κολοκύθι, μπέικον και τυρί ρεγκάτο!

Αλμυρή τάρτα με κολοκύθι, μπέικον και τυρί ρεγκάτο!

Θέλετε να απολαύσετε μια αλμυρή τάρτα με κολοκύθι, μπέικον και τυρί ρεγκάτο; Γιατί να μην θέλετε, αφού είναι μια πολύ νόστιμη τάρτα που θα μας ανοίξει ακόμη περισσότερο την όρεξη, σε ένα καλοκαιρινό τραπέζι! Έχουμε την συνταγή για εσάς και θα την μοιραστούμε παρακάτω. Διαβάστε παρακάτω:

    Για την γέμιση

  • κολοκυθάκια 3 μέτρια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • μπεικον 4-5 φέτες κομμένο σε καρέ
  • τυρί 250-300γρ ρεγκάτο τριμμένο
  • αυγα 1 λίγο χτυπημένο

Δείτε επίσης Λαχταριστή Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα !!!

Εκτέλεση για την ζύμη:

Ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τον κρόκο, το αλάτι και το νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή ζύμη. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την κάνουμε μια μπάλα και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο και από την προηγούμενη μέρα.

Αλμυρή τάρτα με κολοκύθι, μπέικον και τυρί ρεγκάτο!

Εκτέλεση για την τάρτα με κολοκύθι

Βάζουμε τα κολοκυθάκια, το μπέικον, το ρεγκάτο και το αυγό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά μας μαζί. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε στην αρχή με το χέρι. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε έναν πλάστη με διάμετρο 2 εκ, από την διάμετρο της ταρτιέρας μας.

Δείτε επίσης Τάρτα κοτόπουλο με πράσα και μπέικον

Στρώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα και φροντίζουμε να υπάρχει περίπου 2 εκ. ζύμης στα τοιχώματα. Κάνουμε αρκετές τρύπες με ένα πιρούνι στην επιφάνεια της ζύμης για να φουσκώσει. Ρίχνουμε την γέμιση καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ζύμης και με το πιρούνι γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα πάνω έτσι ώστε να αγκαλιάσουν την γέμιση.

Αλμυρή τάρτα με κολοκύθι, μπέικον και τυρί ρεγκάτο!

Στη συνέχεια, ψήνουμε την τάρτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, αφού πρώτα την έχουμε σκεπάσει με λαδόκολλα. Την ψήνουμε για 50 λεπτά σκεπασμένη με την λαδόκολλα και για 15 λεπτά, ξεσκέπαστη, μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο έτσι ώστε να κοπεί πιο εύκολα!

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vanessa Constantopoulou

στην αγαπημένη μας  ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ