Υπέροχη τάρτα με σπανάκι και πιπεριές . Μία τάρτα με γέμιση από σπανάκι και πιπεριές που είναι πολύ νόστιμη, πολύ πρωτότυπη και φυσικά πολύ υγιεινή. Η γέμιση με σπανάκι είναι γεμάτη βιταμίνες και είναι ιδανική αυτή η τάρτα και για τα παιδιά μας.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- αυγα 1 σε θερμοκρασία δωματίου
- ελαιολαδο 90 ml
- γάλα 95 ml σε θερμοκρασία δωματίου
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ
- αλατι Μια πρέζα
Υλικά
Είναι απλά υπέροχη. Μας αρέσει να δοκιμάζουμε ξεχωριστές συνταγές στα τραπέζια μας και τώρα έχουμε όλο τον χρόνο να πειραματιστούμε στην κουζίνα και να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις. Αυτή η αλμυρή τάρτα με σπανάκι και πιπεριές είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε ακόμα Συνταγή για ζύμη σαμπλέ για τάρτες και ταρταλέτες
Μπορούμε να φτιάξουμε αυτήν την αλμυρή τάρτα με σπανάκι και πιπεριές και να απολαύσουμε ένα μικρό κομμάτι για βραδινό. Είναι πραγματικά υπέροχη και η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία αφού την δοκιμάσαμε κι εμείς και απλά ξετρελαθήκαμε. Δεν έχετε λοιπόν τίποτα να χάσετε αν την δοκιμάσετε. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για την ζύμη για την αλμυρή τάρτα με σπανάκι και πιπεριές
Στην αρχή χτυπάμε ελαφρώς το αυγό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε το μείγμα μας. Όταν ομογενοποιηθεί προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ καθώς επίσης και το αλάτι. Ξεκινάμε και ζυμώνουμε την ζύμη με τα χέρια. Η ζύμη μας θα είναι έτοιμη όταν ξεκολλήσει από το σκεύος και δεν κολλάει στα χέρια.
Στην συνέχεια ανοίγουμε ένα φύλλο και λαδώνουμε το ταψί. Απλώνουμε το φύλλο πάνω στο ταψί και τρυπάμε με το πιρούνι την ζύμη μας. Αφαιρούμε τις άκρες, βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμισή μας.
Εκτέλεση για την γέμιση για την αλμυρή τάρτα με σπανάκι και πιπεριές
Αρχικά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μας σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το σπανάκι, την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά καθώς επίσης και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Αφού είναι έτοιμο, αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Χτυπάμε ένα ένα τα αυγά μαζί με το γάλα και το τυρί γκούντα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε την γέμιση πάνω στο φύλλο και ψήνουμε την τάρτα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια