Συνταγή για αλμυρή τάρτα πατάτας!Τυρί, κρέμα γάλακτος ή γάλα με κορν φλάουρ και γενικά ό,τι υλικό μας αρέσει, το έχουμε στο ψυγείο μας, μας έχει περισσέψει και δεν θέλουμε να πάει χαμένο. Είναι μία εξαιρετική και οικονομική αλμυρή τάρτα πατάτας για τα τραπέζια μας την Κυριακή και όχι μόνο.
- πατατες 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ
- ελαιολαδο Λίγο
- σαλάμι αέρος 6 φέτες
- καλαμποκι 2 κσ
- πιπεριά Φλωρίνης 1 μικρή σε κυβάκια
- αρακας 3 κσ
- κορν φλαουρ 1 κγ
- αυγα 3
- ρίγανη Λίγη
- τυρί 100 γρ τριμμένο της αρεσκείας σας
- κρεμα γαλακτος 1 φλυτζάνι
- πιπέρι Κατά βούληση
- ντοματα 1 κομμένη σε λεπτές φέτες
- πιπεριά 1 πράσινη κομμένη για το γαρνίρισμα
- αλατι Κατά βούληση
Υλικά
Δείτε ακόμα Συνταγή για τάρτα με τόνο και όμορφα σχέδια για το μπουφέ σας
Είναι ιδιαίτερα χορταστική τάρτα πατάτας και μπορεί να γίνει ένα μοναδικό ορεκτικό που θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι στο χέρι μας, οπότε για να την φτιάξουμε μπορεί να μην χρειαστεί να χαλάσουμε ούτε ένα ευρώ. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αλμυρή τάρτα πατάτας:
Εκτέλεση για την αλμυρή τάρτα πατάτας
Στην αρχή καθαρίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες μας στον τρίφτη. Τις βάζουμε στην άκρη. Στην συνέχεια τρίβουμε στον τρίφτη και το κρεμμύδι, το αλατίζουμε και το βάζουμε στην άκρη. Αφού έχουμε τρίψει τις πατάτες μας, τις αλατίζουμε και τις στίβουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε στίψει και αυτό.
Προσθέτουμε το αλεύρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά μας. Στην συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα περίπου 20 εκ. και ρίχνουμε την ζύμη πατάτας, ομοιόμορφα και στα πλαϊνά της, την βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά να ψηθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά που έχουμε. Πάνω στο 20λεπτο ανοίγουμε τον φούρνο και ραντίζουμε την ζύμη με ελαιόλαδο. Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, βγάζομε την ζύμη από τον φούρνο και τοποθετούμε τα λαχανικά μας, το τυρί και σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά.
Ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, λίγο αλάτι και πιπέρι και χύνουμε το μείγμα από πάνω. Στην συνέχεια στολίζουμε με ντομάτα και λίγο σαλάμι αέρος. Βάζουμε και πιπεριά και τυρί τριμμένο στην τάρτα. Την βάζουμε στο φούρνο για να ψηθεί και να ροδίσει για άλλα 20 λεπτά περίπου.
Tips για την αλμυρή τάρτα πατάτας
Η τάρτα φτιάχτηκε με ό,τι υλικά υπήρχαν στο ψυγείο. Οπότε μπορούμε να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε υλικά. Αν δεν θέλουμε κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κ.γ. κορν φλάουρ. Σε μία κούπα γάλα δηλαδή, 1 κ.γ. κορν φλάουρ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια