Συνταγή για αλμυρή τούρτα για γιορτή και γενέθλια. Τούρτα σε τετράγωνη φόρμα για πολλά άτομα με ψωμί του τοστ για τους μπουφέδες του σπιτιού μας. Μία συνταγή της φίλης μας Elizabeth Hatzikiriakidou.
- ψωμι του τοστ 20 φέτες
Υλικά
- ζαμπόν 4 φέτες καπνιστό
- γκούντα 4 φέτες
- τυρί κρέμα 600 γραμμάρια μισοκρύο
- κρεμα γαλακτος 400 γραμμάρια κρύα, παχύρρευστη
- κρεμμυδι 3 φρέσκα
- πιπεριά 3 κόκκινες από βάζο
- αγγουράκι τουρσί 4-5
- ελιές 2 κουταλιές της σούπας χωρίς κουκούτσι
- κάπαρη 1 κουταλιά της σούπας ξαρμυρισμένη
Για τη γέμιση
- ζαμπόν 4 στρογγυλές φέτες καπνιστό
- ένταμ 4 στρογγυλές φέτες καπνιστό για τοστ
- μαιντανος 7-8 φύλλα
- ελιές 4-5 σε ροδέλες
- μαρούλι 1-2 φύλλα
- φιστίκια Αιγίνης 1-2 χούφτες θρυμματισμένα
- πιπεριά 1-2 κόκκινες
- σαλάμι αέρος 10-15 φέτες
Για την επικάλυψη
Αλμυρή τούρτα για γενέθλια
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη αλμυρή τούρτα με ψωμί του τοστ σε τετράγωνη φόρμα, για να βγει πιο μεγάλη. Ιδανική και για μπουφέδες στο παιδικό πάρτι, ενώ μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά και τις δοσολογίες τους, ανάλογα τα γούστα και τα άτομα που θέλουμε να ταΐσουμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αλμυρή τούρτα:
Εκτέλεση για την αλμυρή τούρτα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε για λίγο με το μίξερ χειρός. Έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει παχύρρευστο το μείγμα.
Αφαιρούμε από το μείγμα το 1/3 της ποσότητα και το βάζουμε στο ψυγείο για την επικάλυψη της τούρτας αργότερα. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Σε μία τετράγωνη πιατέλα προσθέτουμε 4 φέτες του τοστ, οριζόντια, χωρίς να έχουν κενά η μία από την άλλη.
Βάζουμε από 1 κουταλιά της σούπας σε κάθε φέτα ψωμιού από το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και απλώνουμε καλά το μείγμα, για να καλύψουμε όλα τα ψωμιά και τα πιθανά κενά. Πάνω από την κρέμα απλώνουμε 4 φέτες ζαμπόν και από πάνω βάζουμε άλλες 4 φέτες ψωμιού του τοστ.
Αλμυρή τούρτα με φασολάκια της Εφης
Απλώνουμε άλλη μία στρώση από το μείγμα της κρέμας και από πάνω βάζουμε 4 φέτες γκούντα. Κλείνουμε με άλλες 4 φέτες ψωμιού του τοστ. Αλείφουμε άλλη μία στρώση με την κρέμα και από πάνω απλώνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές από το βάζο.
Από πάνω βάζουμε άλλες 4 φέτες ψωμιού και στρώνουμε όση κρέμα μας έχει απομείνει στο μπολ. Τότε, καλύπτουμε με το αγγουράκι τουρσί σε φέτες, με την κάπαρη και τις ελιές κομμένες σε φέτες. Κλείνουμε με τις τελευταίες 4 φέτες ψωμιού του τοστ.
Βγάζουμε το μπολ που είχαμε βάλει προηγουμένως στο ψυγείο και καλύπτουμε όλη την αλμυρή μας τούρτα, τόσο από πάνω όσο και στα πλαϊνά. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά κι έπειτα διακοσμούμε με το σαλάμι αέρος περιμετρικά της τούρτας.
Η πιο εύκολη αλμυρή τούρτα! Ιδανικη για παιδικό πάρτι -γιορτή!
Ανάμεσα στο σαλάμι αέρος μπορούμε να βάλουμε φλούδια από αγγουράκι που τα έχουμε πλύνει καλά. Κόβουμε σε ροδέλες την κόκκινη πιπεριά και διακοσμούμε. Με κουπάτ δίνουμε σχήμα στο ζαμπόν και στο καπνιστό τυρί και τα τοποθετούμε στην τούρτα.
Βάζουμε την κάπαρη περιμετρικά της τούρτας και σκορπίζουμε τα φύλλα μαϊντανού πάνω στην επιφάνειά της. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις τοποθετούμε και αυτές σε φετάκια ενώ όσα σαλάμια, τυριά και πιπεριές περισσεύουν μπορούμε να δώσουμε και σε αυτές σχήμα με κουπάτ ή να τα κάνουμε ρολάκια και να τα προσθέσουμε στη τούρτα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr