Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους πάντες την Κυριακή του Πάσχα; Αυτή η αλμυρή τούρτα που λιώνει στο στόμα, είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το αρνί στη σούβλα και τα διάφορα Πασχαλινά ορεκτικά.
- ψωμι του τοστ 15 φέτες
- αυγα 4
- πιπεριά 1 κέρατο κόκκινη
- αγγουράκι τουρσί 3-4 κομμάτια
- Γιαούρτι στραγγιστό 250 γραμμάρια
- μαγιονεζα 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
- μαγιονεζα 3 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
Το Πασχαλινό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, θέλουμε να είναι πλούσιο με κάθε λογής λιχουδιά. Αρνί, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, γαρδουμπάκια, πικάντικες Πασχαλινές πίτες και σαλάτες, σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν. Μπορείτε το Πάσχα 2023 να κάνετε την διαφορά και να εμπλουτίσετε το τραπέζι σας και με αυτή την αλμυρή τούρτα.
Δείτε ακόμα Πασχαλινή σαλάτα με αυγά
Μία Πασχαλινή αλμυρή τούρτα που λιώνει στο στόμα και φτιάχνεται πανεύκολα. Είναι πεντανόστιμη και δροσερή και σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα πέσουν με τα μούτρα! Εμείς την δοκιμάσαμε πέρσι και σίγουρα δεν θα λείψει από τον γιορτινό μας μπουφέ ούτε φέτος.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αλμυρή τούρτα:
Εκτέλεση για την αλμυρή τούρτα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα με το αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο και την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη. Αφού ανακατέψουμε λίγο τα υλικά μας στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και την μαγιονέζα.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε στην σειρά 3 φέτες ψωμιού του τοστ. Αλείφουμε την κάθε φέτα ψωμιού με 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα με την μαγιονέζα και φροντίζουμε να απλώσουμε το μείγμα ομοιόμορφα για να ενωθούν οι φέτες.
Από πάνω τοποθετούμε άλλες 3 φέτες ψωμιού του τοστ και αλείφουμε και πάλι την κάθε φέτα με 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα, το οποίο και το απλώνουμε και πάλι ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 5 φορές.
Δείτε ακόμα Αλμυρή τούρτα για το μπουφέ μας
Τυλίγουμε με μεμβράνη το φαγητό μας και το βάζουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ. Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και την μαγιονέζα για την επικάλυψη. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα της επικάλυψης, βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο και απλώνουμε με το μείγμα του τυριού όλη την τούρτα.
Αφού απλώσουμε το μείγμα σε όλη την τούρτα ομοιόμορφα κόβουμε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και στην συνέχεια στην μέση και τοποθετούμε τις φέτες αγγουριού στην βάση της τούρτας. Φτιάχνουμε τα κλωναράκια με το φρέσκο κρεμμύδι και τα πέταλα με το ραπανάκι και στολίζουμε την τούρτα.
Tips για την αλμυρή τούρτα
Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε και αλλαντικά της αρεσκείας μας.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Katerina Karatzia
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr