Αξίζει να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο cake με γεύση pizza.Τώρα που τα σχολεία ανοίγουν σίγουρα προσπαθείτε να βρείτε νόστιμες και λαχταριστές συνταγές για να παίρνουν τα παιδιά μαζί σας, σαν σχολικό κολατσιό.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- πιπεριά 500 γραμμάρια
- ελιές 100 γραμμάρια μαύρες χωρίς κουκούτσι
- πεκορίνο 100 γραμμάρια φρέσκο
- Γάλα φρέσκο 100 γραμμάρια
- αυγα 3
- μαγιά 1 φακελάκι
- ελαιολαδο 8 κουταλιές της σούπας
- βασιλικός 3-4 φύλλα
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας για πίτες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μπεικον 10 φέτες
- μετσοβόνε 100 γραμμάρια καπνιστό
Υλικά
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κομμάτι pizza. Έτσι αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα πεντανόστιμο, αφράτο και πολύ εύκολο cake με γεύση pizza που φτιάχνεται με ό,τι υλικά έχετε λίγο ή πολύ στα ντουλάπια σας.
Εμείς αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε επειδή έχουμε μία αδυναμία στο μετσοβόνε, παρόλα αυτά το μετσοβόνε και το μπέικον είναι προαιρετικό. Αξίζει να σημειωθεί, πως αν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο υγιεινό για τα αγγελούδια σας, αντί για μπέικον μπορείτε να βάλετε κοτόπουλο σε αλλαντικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αλμυρό cake pizza:
Εκτέλεση για το αλμυρό cake pizza
Αρχικά ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ. Αφού οι πιπεριές ψηθούν τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τα σπόρια και τις φλούδες τους. Τις κόβουμε σε λωρίδες. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και την μαγιά. Βάζουμε στην άκρη κάποιες λωρίδες πιπεριών και μερικές ελιές χωρίς κουκούτσι ενσωματώνοντας το μπέικον και το πεκορίνο και το μετσοβόνε κομμένα σε κύβους.
Δείτε ακόμα Back to school 2022: Αλμυρό κέικ με αλεύρι καλαμποκιού και φέτα
Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μία φόρμα για κέικ την οποία την έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Βάζουμε από πάνω επιπλέον λωρίδες πιπεριών και ελιές χωρίς κουκούτσι που προηγουμένως τις είχαμε αφήσει στην άκρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-50 λεπτά. Στα 40 λεπτά, βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ κι αν βγει καθαρή η λεπίδα είναι έτοιμο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή